Bedrock’s geleide meditatie voor ouders: deel 2 (10 minuten)

Kinderen zijn leuk, kinderen zijn fantastisch, maar kinderen kunnen ook erg vermoeiend zijn. Daarom is het belangrijk om af en toe een momentje voor jezelf te nemen zodat je weer vol positieve energie met je kinderen kunt zijn. Probeer deze geleide meditatie aan het einde van een stressvolle dag, als de kinderen op bed liggen en je even tijd en aandacht hebt voor jezelf.

Hoewel het even moeite kost om je ertoe te zetten zijn de effecten van de meditatie-oefening na afloop meer dan waard. Voor jezelf zorgen is uiteindelijk de beste manier om voor je kinderen te zorgen.

Het is een zittende meditatie met gesloten ogen. Je kunt er ook voor kiezen om een zachte focus op de vloer (een paar meter voor je) te hebben.

Geleide meditaties voor ouders

Oefening door Chantal Soeters

Chantal is yogadocent en coach. Ze geeft inmiddels tien jaar yogales, bij onder andere Delight Yoga. Meditatie is voor haar een praktische manier om bewust te vertragen in deze drukke en snelle wereld. Chantal gelooft in de kracht van meditatie om je leven op een eenvoudige en praktische manier in positieve zin te veranderen. Een van de redenen dat Chantal meewerkt aan de Bedrock meditaties is omdat ze meditatie toegankelijk wil maken voor iedereen.

Meditatie is niet moeilijk of zweverig. Het helpt je om met aandacht en intentie in het leven te staan. Het brengt je terug tot de kern van wat je echt belangrijk vindt zodat je los kunt laten wat er niet toe doet.

Meer meditatie-oefeningen: Ontspan met Bedrock’s geleide meditaties

De Bedrock meditaties zijn bedoeld ter ontspanning en vormen geen vervanging voor medische of psychologische behandeling. Als je een geschiedenis van psychische aandoeningen hebt, raadpleeg dan eerst een arts of een andere professionele zorgverlener voordat je deelneemt aan de meditaties.

Dit betekent niet dat meditatie schadelijk voor je is, maar het kan soms best een heftig effect hebben. We vragen je daarom te stoppen wanneer je je oncomfortabel voelt, en niet te luisteren naar de meditaties onder invloed van alcohol of andere stoffen die je stemming kunnen veranderen.

Fan van onze illustraties? Download onze wallpapers (voor laptop en mobiel!)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang ze gratis in je inbox 👇

Reageer op artikel:
Bedrock’s geleide meditatie voor ouders: deel 2 (10 minuten)
Sluiten