Bedrock’s basis meditatie: hello thoughts deel 1 (5 minuten)

Josephine Kay 21 feb 2017 Listen

In deze Bedrock-meditatie van 5 minuten focussen we op je gedachten loslaten. Als je gedachten alle kanten opgaan, je je onrustig voelt en je behoefte aan rust en aandacht hebt, is deze meditatie ideaal.

Het is een zittende meditatie, met je ogen gesloten en de focus ligt op je ademhaling. De kern van deze meditatie is de bewustwording van de continue stroom van gedachten en beelden in je hoofd. Je leert je gedachten te bekijken van een afstand.

Dit is deel 1 en duurt 5 minuten. Hier vind je deel 1 van de Just Breathe basismeditatie.

De stem van Chantal Soeters

Chantal is yogadocent en coach. Ze geeft inmiddels 10 jaar yogales, bij onder andere Delight Yoga. Meditatie is voor haar een praktische manier om bewust te vertragen in deze drukke en snelle wereld. Chantal gelooft in de kracht van meditatie om je leven op een eenvoudige en praktische manier in positieve zin te veranderen. Een van de redenen dat Chantal meewerkt aan de Bedrock meditaties is omdat ze meditatie toegankelijk wil maken voor iedereen.

Meditatie is niet moeilijk of zweverig. Het helpt je om met aandacht en intentie in het leven te staan. Het brengt je terug tot de kern van wat je echt belangrijk vindt zodat je los kunt laten wat er niet toe doet.

Je leest hier waarom we deze Bedrock-meditatie met je delen

De Bedrock meditaties zijn bedoeld ter ontspanning en vormen geen vervanging voor medische of psychologische behandeling. Als je een geschiedenis van psychische aandoeningen hebt raadpleeg dan eerst een arts of een andere professionele zorgverlener voordat je deelneemt aan de meditaties. Dit betekent niet dat meditatie schadelijk voor je is, maar het kan soms best een heftig effect hebben. We vragen je daarom te stoppen wanneer je je oncomfortabel voelt, en niet te luisteren naar de meditaties onder invloed van alcohol of andere stoffen die je stemming kunnen veranderen.

Reageer op artikel:
Bedrock’s basis meditatie: hello thoughts deel 1 (5 minuten)
Sluiten