Josephine Kay
Josephine Kay | LinkedIn Listen 21 feb 2017

Bedrock’s basis-meditatie: gedachten deel 1 (5 minuten)

In deze geleide meditatie-oefening van 5 minuten focussen we op je gedachten loslaten. Als je gedachten alle kanten opgaan, je je onrustig voelt en je behoefte aan rust en aandacht hebt, is deze meditatie ideaal.

Het is een zittende meditatie, met je ogen gesloten en de focus ligt op je ademhaling. De kern van deze meditatie is de bewustwording van de continue stroom van gedachten en beelden in je hoofd. Je leert je gedachten te bekijken van een afstand.

Meditatie & gedachten

Mediteren helpt om je gedachten los te laten. Deze basis-meditatie is opgedeeld in drie delen. Met de geleide meditaties kun je je gedachten beter laten voor wat het is. Dit zijn de andere meditatiesessies:

Oefening door Chantal Soeters

Chantal is yogadocent en coach. Ze geeft inmiddels tien jaar yogales, bij onder andereĀ Delight Yoga. Meditatie is voor haar een praktische manier omĀ bewust te vertragenĀ in deze drukke en snelle wereld. Chantal gelooft in deĀ kracht van meditatieĀ om je leven op een eenvoudige en praktische manier in positieve zin te veranderen. Een van de redenen dat Chantal meewerkt aan de Bedrock meditaties is omdat ze meditatie toegankelijk wil maken voor iedereen.

MeditatieĀ is niet moeilijk of zweverig. Het helpt je omĀ met aandacht en intentie in het leven te staan.Ā Het brengt je terug tot de kern van wat je echt belangrijk vindt zodat jeĀ los kunt laten wat er niet toe doet.

Meer meditatie-oefeningen:Ā Ontspan met Bedrockā€™s geleide meditaties

De Bedrock meditaties zijn bedoeld ter ontspanning en vormen geen vervanging voor medische of psychologische behandeling. Als je een geschiedenis van psychische aandoeningen hebt, raadpleeg dan eerst een arts of een andere professionele zorgverlener voordat je deelneemt aan de meditaties.

Dit betekent niet dat meditatie schadelijk voor je is, maar het kan soms best een heftig effect hebben. We vragen je daarom te stoppen wanneer je je oncomfortabel voelt, en niet te luisteren naar de meditaties onder invloed van alcohol of andere stoffen die je stemming kunnen veranderen.

Reageer op artikel:
Bedrock’s basis-meditatie: gedachten deel 1 (5 minuten)
Sluiten