Bedrock’s meditatie: focus op verdriet, deel 3 (15 minuten)

Lisanne de Vaan 25 jun 2017 Listen

Er zijn van die momenten waarop we zo intens verdrietig zijn, dat het onmogelijk is om er van los te komen. Deze meditatie is geschikt voor die momenten. Gedurende vijftien minuten oefen je met het opruimen en loslaten van emoties als verdriet en somberheid. Het zal je helpen om je verdriet onder ogen te zien en om van de spanning die het veroorzaakt in je lijf af te komen.

Je kunt deze meditatie op elk moment van de dag doen. Doe ‘m het liefst zittend, met gesloten ogen of zachte focus op de vloer een paar meter voor je.

DE STEM VAN CHANTAL SOETERS

Chantal is yogadocent en coach. Ze geeft inmiddels 10 jaar yogales, bij onder andere Delight Yoga. Meditatie is voor haar een praktische manier om bewust te vertragen in deze drukke en snelle wereld. Chantal gelooft in de kracht van meditatie om je leven op een eenvoudige en praktische manier in positieve zin te veranderen. Een van de redenen dat Chantal meewerkt aan de Bedrock meditaties is omdat ze meditatie toegankelijk wil maken voor iedereen.

Meditatie is niet moeilijk of zweverig. Het helpt je om met aandacht en intentie in het leven te staan. Het brengt je terug tot de kern van wat je echt belangrijk vindt zodat je los kunt laten wat er niet toe doet.

Je leest hier waarom we deze Bedrock-meditatie met je delen

De Bedrock meditaties zijn bedoeld ter ontspanning en vormen geen vervanging voor medische of psychologische behandeling. Als je een geschiedenis van psychische aandoeningen hebt raadpleeg dan eerst een arts of een andere professionele zorgverlener voordat je deelneemt aan de meditaties. Dit betekent niet dat meditatie schadelijk voor je is, maar het kan soms best een heftig effect hebben. We vragen je daarom te stoppen wanneer je je oncomfortabel voelt, en niet te luisteren naar de meditaties onder invloed van alcohol of andere stoffen die je stemming kunnen veranderen.

Reageer op artikel:
Bedrock’s meditatie: focus op verdriet, deel 3 (15 minuten)
Sluiten