Kiara Louis
Kiara Louis Psyche 9 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Hoe je door meditatie geweldige seks kan hebben

Meditatie kan voor veel verdieping zorgen in je leven. Logisch dus, dat het ook een positieve invloed kan hebben op je seksleven. Misschien is meditatie wel dé manier om seks spannend te houden. Vooral omdat meditatie veel rust kan geven – zowel mentaal als fysiek – heeft het een positieve invloed in de slaapkamer. Dit lijkt niet direct iets bij te dragen aan geweldige seks, maar bij sommige stelletjes is moeheid vaak een reden om maar meteen te gaan slapen ‘s avonds. Ook uit onderzoek blijkt dat dit in Amerika de nummer één reden is om geen seks te hebben. Heel zonde, natuurlijk.

Gelukkig kan meditatie er voor zorgen dat je lichaam wél de nodige rust krijgt, zelfs een diepere rust dan bij slaap. Na een meditatie voel je je scherper en energieker. Precies wat je nodig hebt na een lange werkdag, om met deze nieuwe energie je (seks)partner heel blij te maken.

Iedereen is compleet

Ook kan meditatie je laten inzien dat niemand jou compleet maakt. Het klinkt heel romantisch, om te zeggen dat iemand jouw wederhelft is of jou helemaal compleet maakt. Maar deze woorden zijn niet per se waar. Want iedereen is al compleet van zichzelf. Dat is een intern proces, wat niks te maken heeft met je partner, werk, of bankrekening.

Wat draagt deze les precies bij aan geweldige seks? Nou, je hebt allereerst minder verwachtingen. Aangezien het idee dat jouw partner verantwoordelijk is voor jouw geluk – binnen of buiten de slaapkamer – aan de kant is geschoven. Daardoor is alles wat je wél krijgt van je partner een bonus. Ook geef je hem of haar meer als je zelf al gelukkig bent. You can’t pour from an empty cup.

Dit vind je vast interessant: Deze mensen hebben het vaakst seks (en het is niet wat je denkt)

Een beetje freaky

Intuïtie is een woord wat je vaak tegenkomt, als je in de wereld van spiritualiteit en mindfulness stapt. En dat is ook verklaarbaar vanuit de wetenschap. Wij hebben namelijk spiegelneuronen, waardoor we ons automatisch inleven in anderen. Door de spiegelneuronen kan je veel meer aanvoelen wat je partner wil of voelt. De volledige porno-industrie draait ook op dit concept, want anderen genot zien hebben, brengt onszelf dus ook het nodige genot.

En wat blijkt? Meditatie helpt je om deze spiegelneuronen nóg beter te laten functioneren, volgens dit artikel. Tel daar nog eens bij op dat je daarnaast nog relaxter en aanweziger bent, en je kan veel intuïtiever met je partner omgaan – ook in bed. En ja, dit kan een beetje freaky of dierlijk worden, als je hier helemaal in opgaat. Leuk, als je al langer bij elkaar bent en geweldige seks wil hebben.

Meer uit The Sex Issue?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️