Redactie
Redactie Liefde & Seks 23 dec 2018
Leestijd: 4 minuten

Hoe sexting je relatie kan opspicen (inclusief experiment!)

Van Jessica Graham, auteur van het boek Mindfull & Mindblowing Seks, leren we hoe we meer van seks kunnen genieten, ons seksleven kunnen verbeteren maar ook hoe we onze relatie spannend houden. Haar advies? Doe aan sexting. Dat betekent niet meteen dat je een pikant seksfilmpje naar je vriend moet sturen, maar een berichtje waar je partner rode oortjes van krijgt kan voor heel wat spannende energie zorgen, vertelt Graham.

Het Bedrock-team besloot de proef op de som te nemen en hun vriendjes een seksueel getint berichtje te sturen.Op de vrijdagmiddag. De meesten hiervan zitten in een (lange) relatie en één iemand is single. Om niet zomaar iemand uit haar telefoonlijst af te schrikken, is dit bericht gestuurd naar de spannendste scharrel. Ook goed.

Sexting, wat stuur je dan?

Enfin. Een sexy berichtje dus. Maar wat stuur je je partner nou in hemelsnaam? Helemaal als dit normaal gesproken niet echt je ding is. We zochten het op bij ons zusje NSMBL.

Omdat het tenslotte vrijdagmiddag was en we met z’n allen gewoon hard aan het werk waren, zouden sommige berichtjes misschien ietwat vreemd overkomen. “Oh, ik kom net uit de douche” of “Ik verveel me… lag je maar hier bij mij in bed” en “Ik ben naakt” leken ons niet de meest geschikte one-liners om het gesprek wat meer pit te geven zo achter de computer op werk.

Ook interessant: Waarom het zo belangrijk is om met je vriend(inn)en over seks te praten

We besloten om allemaal voor hetzelfde berichtje te gaan om te kijken wat er gebeurt. “Ik heb zin in je” werd de zin waar we dit experiment mee gingen klaarspelen.

Wat doet sexting voor je relatie?

Rond een uurtje of 3 besloten we met z’n allen het bericht te sturen. De uitkomst? Die was heel verschillend. Niet alleen omdat de mannen verschillend van aard zijn, maar ook omdat het in sommige gesprekken als donderslag bij heldere hemel kwam. Dit waren onze sexting ervaringen:

Onze sexting ervaringen

Het berichtje heeft niet altijd voor iets spannends thuis gezorgd. Hoe dat komt? Misschien door de timing. Zo stuurde één van de redacteuren ‘Hee trouwens, ik heb zin in je’ middenin het gesprek dat ging over de indeling van de trapkast thuis (how sexy). Waarna zijn reactie bestond uit een niet nader te noemen hoeveelheid ‘haha’s’.

Whatsappgesprek

Leuk detail: haar vriend vertelde later die avond dat alle mannen het leuk vinden om zoiets te horen. Noted.

Maar ook toen onze designer het stuurde naar haar vriend – die overigens net terug kwam van vakantie en waar de timing dus wel spot on was – werd het bericht niet helemaal serieus genomen. Na de woorden ‘Ik heb zin in je’ werd er een foto teruggestuurd met een ugly face van hem en een vriend. Juist ja… Geinig detail: hij kwam er wel op terug in de avond: “hé wat was dat nou op de app?”. Conclusie: ze onthouden het wel!

Het kan ook zorgen voor een leuk gesprek, maar wat vervolgens op niks uitloopt. Zo had een redacteur een gesprek vol sneaky smileys en wende het al snel naar langskomen op kantoor en iets met een kast. Helaas zagen ze elkaar die avond niet en heeft hij er niets meer over gezegd. Maar het was wel een succes, aldus de redacteur.

Eén van de redacteuren ontving na de sexy woorden een meer sarcastische reactie. Later die avond begon hij er nog over: “Dit moest je doen voor je werk, hè?”. Busted. Maar toch werkte het wel, want ‘s avonds was het toch wel erg gezellig.

Sexting gesprek

In m’n eigen geval heeft het ook wel iets losgemaakt. Later kwam hij er nog op terug: “Zit je al in de trein mijn kant op?”. Ook toen ik ‘m de dag erna zag begon hij er nog over toen we samen waren: “Ik dacht dat je collega’s je telefoon hadden” en “Hier keek je dus al twee dagen naar uit?”

Sexting via whatsapp

De vrijgezel onder ons appte naar haar losbandige scharrel en dat maakte niets bijzonders los. Het bleef even vaag als altijd. Wat ‘ie er echt van vond? Daar moeten we maar naar gissen. Misschien toch meer een dingetje voor koppels?

Ons eindoordeel? Het is zeker leuk om af en toe een spannend berichtje te sturen naar je vriend of vriendin, als is het gewoon om ‘s een keer een ander gesprek te voeren dan de dagelijkse gang van zaken (ik noem een indeling van een trapkast). En als het dan ‘s avonds tot een net iets gezelliger avondje leidt, is dat ook zeker mooi meegenomen. Sexting away!

Risico’s van sexting

Hoewel sexting met je lover of partner super leuk en spannend kan zijn, is het ook goed om je bewust te zijn van de mogelijke risico’s. Zolang alle opwindende berichten tussen jou en je vriend(in) blijven, is er natuurlijk niks aan de hand. Het wordt alleen minder leuk als die foto of dat sexy filmpje wordt doorgestuurd naar anderen. Puntje van aandacht, dus!

Go get ‘m tiger!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️