Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan BEDROCK's geleide meditaties 21 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Bedrock’s geleide meditatie: focus op verdriet, deel 1 (5 minuten)

Soms voelen we ons zo verdrietig of somber dat we ons geen raad weten met onze emoties. We duwen ze weg of raken erdoor overspoeld. Maar ook verdrietige gevoelens mogen er zijn toch? Deze geleide meditatie van vijf minuten helpt je om ruimte te geven aan gevoelens van verdriet en somberheid. Tijdens de meditatie laat je deze gevoelens juist toe. Ze mogen er helemaal zijn.

Deze geleide meditatie doe je zittend met gesloten ogen. Je kunt er ook voor kiezen om een zachte focus op de vloer (een paar meter voor je) te hebben.

Meditatiesessies voor verdriet

Deze geleide meditatie met een focus op verdriet komt in drie delen. Je kunt starten met deze meditatiesessie 1 van 5 minuten en zo uitbreiden naar meditatiesessie 2 (10 minuten) en de geleide meditatie van 15 minuten.

Geleide meditatie van Chantal Soeters

Chantal is yogadocent en coach. Ze geeft inmiddels tien jaar yogales, bij onder andere Delight Yoga. Meditatie is voor haar een praktische manier om bewust te vertragen in deze drukke en snelle wereld. Chantal gelooft in de kracht van meditatie om je leven op een eenvoudige en praktische manier in positieve zin te veranderen. Een van de redenen dat Chantal meewerkt aan de Bedrock meditaties is omdat ze meditatie toegankelijk wil maken voor iedereen.

Meditatie is niet moeilijk of zweverig. Het helpt je om met aandacht en intentie in het leven te staan. Het brengt je terug tot de kern van wat je echt belangrijk vindt zodat je los kunt laten wat er niet toe doet.

Meer geleide meditaties: Ontspan met Bedrock’s meditatie-oefeningen

De Bedrock meditaties zijn bedoeld ter ontspanning en vormen geen vervanging voor medische of psychologische behandeling. Als je een geschiedenis van psychische aandoeningen hebt, raadpleeg dan eerst een arts of een andere professionele zorgverlener voordat je deelneemt aan de meditaties.

Dit betekent niet dat meditatie schadelijk voor je is, maar het kan soms best een heftig effect hebben. We vragen je daarom te stoppen wanneer je je oncomfortabel voelt, en niet te luisteren naar de meditaties onder invloed van alcohol of andere stoffen die je stemming kunnen veranderen.

Meer weten over meditatie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️