Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Partner 1 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Slaapmeditatie helpt je bij een betere nachtrust en dit is waarom

Steeds meer mensen zien de waarde van mediteren in en dat is niet voor niets. Wist je dat meditatie ook bij het slapen een grote rol kan spelen? Het kan je helpen om sneller in slaap te vallen én voor een betere nachtrust in het algemeen zorgen.

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk. Slaap heeft invloed op alle facetten van je leven: van je humeur tot je gezondheid. Als je het lastig vindt om in slaap te vallen, maar ook als je ‘s nachts vaak wakker wordt, kan slaapmeditatie je helpen om beter (door) te slapen.

Waarom slaapmeditatie?

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die mediteren langere tijd in hun diepe slaap doorbrengen. En dat is precies de slaap die je nodig hebt. Meditatie heeft zelfs een positief effect op je remslaap, de zogenaamde ‘droomfase’.

Leren te ontspannen

Tijdens een meditatie probeer je jouw gedachten te laten varen om je geest tot rust te laten komen. Een van de belangrijkste voorwaarden om goed te kunnen slapen, is: ontspanning. Meditatie helpt je daarbij.

Denk er maar eens over na: als je niet in slaap kunt vallen, raak je vaak nog gestrester en duurt het nog langer om in slaap te vallen. Gedachtes als ‘ik moet nu echt slapen’ en ‘oh nee, mijn wekker gaat ook nog eens heel vroeg’ helpen dan niet. Door te mediteren, probeer je die gedachten los te laten. Je focust je op iets anders (je ademhaling, bijvoorbeeld), waardoor je tot rust komt en makkelijker ontspant.

Minder stresshormonen

Maar: het gaat verder dan alleen gedachten. Als je lichaam het stresshormoon cortisol aanmaakt, belemmert dat je slaap. Het hormoon maakt adrenaline vrij in je lichaam, waardoor je wakker blijft. Slaapmeditatie zorgt ervoor dat de hoeveelheid cortisol, adrenaline, noradrenaline en dopamine in je lichaam normaal blijft, waardoor je dus sneller en beter slaapt.

Nachtrust verbeteren

Meditatie is dus een oplossing, maar wist je dat je nog meer kunt doen om je nachtrust te verbeteren? De slaapexperts van Emma Sleep hebben ook uitvoerig onderzoek gedaan naar dit onderwerp en maken op basis daarvan hun producten.

Het resultaat? Heerlijk comfortabele matrassen, boxsprings en bedden voor iedere slaper. Daar is de Consumentenbond het mee eens: de Emma Deluxe Boxspring is de Best geteste boxspring van juni 2022 en de Emma Hybrid Matras is zelfs uitgeroepen tot beste matras van Nederland. Goed matras, slaapmeditatie erbij en wedden dat je voortaan helemaal uitgerust wakker wordt?

In samenwerking met Emma Sleep

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️