wpk-admin
wpk-admin Welzijn 20 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Dikker haar krijgen? Dat doe je met deze 5 natuurlijke middelen

Het internet staat vol van foefjes over hoe je dikker haar kan krijgen. Veel van deze trucs werken helaas niet. Dikker haar krijg je niet door producten of remedies. Maar hoe dan wel?

Dikker haar krijgen

Het geheim schuilt ‘m in de groei. Dikker haar krijg je door haargroei te stimuleren en bevorderen. Dat is het enige succes tot dikker haar. Maar hoe doe je dat dan? Deze 5 natuurlijke middelen helpen je.

1. Biotine

Biotine is vitamine B8, wat tot de vitamine b-familie behoort. Deze vitamine is belangrijk voor het zenuwstelsel, een gezonde huid en een gezonde haardos! Het stofje wordt ook wel vitamine H genoemd, de H van haar. Vitamine B8 schuilt in eieren, pinda’s, melk, lever, noten en soja. Daarnaast kan je deze slikken door middel van supplementen.

2. Hydratatie

Dure crèmes en dergelijke bevorderen de groei van de haren niet, ze zorgen gelukkig wel voor de bescherming hiervan. Ze maken je haar sterker waardoor het minder snel vatbaar is voor haaruitval, gespleten punten en haar wat afbreekt.

Een goede verzorging draagt dus bij aan een dikke bos. Realiseer je dat producten geen haargroei stimuleren maar wel beschermen. Maak bijvoorbeeld eens je eigen verzorgende haarspoeling met brandnetel of aloë vera.

Verder lezen: Hoe vaak moet je je haar nu eigenlijk echt wassen?

3. Groene thee

Groene thee is goed voor de mens. Het verminderd het risico op kanker en op diabetes type 2. Daarnaast heeft het ook een anti androgeen effect, wat het risico op kaalheid kan verminderen. Dagelijks een lekker kopje groene thee is dus zeker geen slecht idee!

Ook interessant: Thee als de oplossing voor je (gezondheids)problemen

4. Hoofdmassage

Volgens verschillende onderzoeken kan een hoofdmassage je haar dikker doen maken. Het bevordert de groei en daarmee de dikte. Niet geschoten is altijd mis! En een fijne hoofdmassage is altijd een goed idee toch?

5. Inversion methode

Doe olie op je hoofdhuid en ga dan een tijdje met je hoofd ondersteboven hangen. Door de toegenomen doorbloeding worden de slapende haarzakjes wakker geschud. Wanneer deze eenmaal weer wakker zijn, groeien ze als van ouds. Deze theorie is niet bewezen, maar er wordt veelal bij gezworen.

Luister nu ook naar Bedrock

Ben je – net als wij – op zoek naar een gelukkig en gezond leven, maar zie je soms door de bomen het bos niet meer? Dan is onze podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de tweede aflevering orthomoleculair voedingsdeskundige Anna de Meulmeester.

Spoiler: Anne geeft het antwoord op de vraag hoe je nou écht gezond leeft, helpt voedingsmythes de wereld uit én onthult hoe je bepaalde ziektes zou kunnen voorkomen door het eten van de juiste voeding!

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Via ons zusje Famme.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️