Rosa Bertram
Rosa Bertram Verzorging 13 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Een vollere haarbos? Onderzoek bewijst dat het lukt met deze geur

De Universiteit van Miami heeft onderzoek gedaan naar de werking van sandelhout en haargroei. Wat blijkt? Hoofdharen gaan écht harder groeien door de geur van sandelhout. De onderzoekers zien het zelfs als een mogelijk haargroeimiddel. Tell us more please!

Dat zou makkelijk zijn: geen dure shampoo’s meer hoeven te kopen die vol staan met slimme marketingenleuzen voor meer en voller haar. Hoe zit dat met sandelhout en haargroei?

Hoe werkt sandelhout als haargroeimiddel?

Leuk natuurlijk, maar hoe werkt dat nou precies? Onze hoofdhuid heeft heel veel kleine sensoren. Deze zijn allemaal gevoelig voor een kunstmatige geurstof ‘Sandalore’. In het lab is deze geur op huidcellen gesprayd en de haren bleken langer te gaan groeien.

Het geurstofje Sandalore zit in de parfums en aftershave van het Italiaanse cosmetica­bedrijf Bioscalin Signal Revolution. Zij financierde overigens het onderzoek. Deze geur ruikt naar sandelhout, maar is het niet. Het is een zoetige rozengeur. Voor natuurlijke varianten van sandelhout bleken de hoofdhuidcellen ongevoelig.

Lees ook: Zo maak je zelf makkelijk goedkoper, simpele én natuurlijke huidproducten

Sandalore zorgt niet voor de aanmaak van nieuwe haarzakjes, maar het maakt de bestaande haren beter en zorgt dat deze langer gaan groeien. Door de geurstof maken de cellen namelijk meer IGF aan (een groeistof) waardoor de haren langer blijven doorgroeien, schrijft de Volkskrant.

Sandalore binnenkort als haargroeimiddel

Toch is de onderzoeker en hoogleraar experimentele dermatologie Ralf Paus enthousiast en laat hij weten dat het stofje binnenkort als haargroeimiddel gebruikt kan worden. De eerste experimenten met vrijwilligers lopen nu en begin van 2019 moet er meer duidelijk zijn.

De eerste resultaten zijn al bekend van een groep van 20 vrouwen waarbij er minder haaruitval is. Dit middel klinkt dus als een perfecte oplossing voor haaruitval. Vrouwen krijgen daar vaak rond de overgang mee te maken.

Wij zijn erg benieuwd!

Meer lezen over haar?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️