Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Liefde & Seks 17 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Struggles met daten? Podcast ‘Datevermaak’ brengt de waarheid over daten aan het licht

In de trein, op de fiets of gewoon lekker thuis op de bank: oordopjes in en je favoriete podcast aan. Met één druk op de playknop zijn we wijzer over verschillende wereldzaken. Podcasts zijn niet voor niets populairder, en vooral handiger, dan ooit. Daarom tippen we af en toe een goede podcastshow. Deze keer: Datevermaak, die de pijnlijke maar ook mooie waarheid van het daten onder woorden brengt.

Daten anno 2019: het is iets apart. Want nemen we in deze vluchtige tijd nog wel écht de tijd om iemand te leren kennen? Waar praat je in godsnaam over op een eerste date, nadat je al weken in contact bent geweest via Tinder? En verpesten genderrollen misschien onze authenticiteit in de liefde, zoals we eerder schreven?

Datevermaak zoekt het uit

In de podcast Datevermaak behandelen Lisa, Timo en Lieke dit soort vragen. Alle drie zijn ze single en proberen ze zich staande te houden in de liefdesjungle.

Dit vind je misschien ook interessant: Liefde of lust: hoe herken je het verschil?

In 10 afleveringen behandelen ze verschillende topics die je meenemen in de wereld van het daten. Denk aan onderwerpen als ongeschreven date-regels, je kwetsbaar opstellen of singleschaamte.

Herkenbaarheid en eigentijdse kwesties

In de podcast stellen de 3 vrienden zich open om openhartig te vertellen over hun dateleven. Ze vertellen over dates in het verleden, maar nemen ook fragmenten op van dates die ze speciaal voor de podcast (en voor zichzelf) regelen.

Must read: Zo verloopt de perfecte eerste date volgens een antropoloog

Dat leidt tot hilarische en herkenbare anekdotes en tot het ontstaan van een eigentijds datejargon. Wist jij bijvoorbeeld dat er een term is voor een date die plots geen berichten meer beantwoordt? Volgens het jargon heet dat orbiting.

Zo zijn er nog heel wat andere eigentijdse kwesties die je tijdens de podcast leert (her)kennen.

Datevermaak: voor inspiratie en tips

Gedurende de podcast worden ook tips gedeeld die je helpen navigeren in de datewereld anno 2019. Eén van die tips heeft Bedrocks designstagiaire zelfs geïnspireerd om aanstalten te maken bij een jongen die ze leuk vond.

In de podcast werd gesuggereerd dat het beter is om iemand metéén mee te vragen op date in plaats van eerst een lange periode verwachtingen te scheppen via online media en dan pas aan het daten te slaan.

Misschien biedt de podcast op die manier ook wel inzichten voor jou?

Je kan Datevermaak beluisteren via Spotify

Meer inspirerende podcasts

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️