Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Love 27 jun 2019

Apart van elkaar wonen, maar wel in één huis? The Boring Couple doet het (podcast)

In de trein, op de fiets of gewoon lekker thuis op de bank: oordopjes in en je favoriete podcast aan. Met één druk op de playknop zijn we wijzer over verschillende wereldzaken. Podcasts zijn niet voor niets populairder, en vooral handiger, dan ooit. Daarom tippen we af en toe een goede podcastshow. Deze keer: aflevering 9 van ‘The Boring Couple Podcast‘, waarin het stel vertelt waarom ze samen, maar toch ook apart wonen in één huis.

Een tijdje woonden ze wel samen, zoals mensen dat voor zich zien als ze aan samenwonen denken. Samen eten, samen slapen, de hele mikmak. En toch merkten ze dat ze soms behoefte hadden om meer hun eigen ding te kunnen doen in huis – al helemaal toen ze beide thuis gingen werken, en een stuk minder productief waren als ze aan dezelfde tafel zaten.

Ze ontwikkelden het idee voor apart wonen in één huis, met beide een eigen kamer – en dat bevalt The Boring Couple eigenlijk heel goed.

Apart wonen in één huis: alleen eten en slapen

Ze slapen nog steeds niet elke avond in hun eigen bed, maar wel meerdere avonden per week, vooral als ze een ander werkritme hebben. In deze aflevering van hun podcast bespreken ze de voordelen daarvan. Dat je soms rustiger en dieper slaapt als je niet naast iemand ligt, bijvoorbeeld. Dat je lekker in je eigen flow wakker kunt worden. Maar ook dat het geen schok is als je ‘ineens alleen slaapt’ als je partner op vakantie is.

Dit vind je misschien ook leuk: Zo word je fris en energiek wakker: tips van de wetenschap

Ook koken en eten doen ze meestal alleen. Dat scheelt tijd en afstemming, zeker als jij en je partner een ander ritme hebben.

Meer afstand, meer aantrekkingskracht

Je hebt kortom meer fysieke en mentale ruimte voor jezelf, maar dat is niet het enige voordeel dat in de podcast voorbij komt. Anders dan je misschien zou verwachten, merkt het stel ook dat de afstand van elkaar hen juist dichter bij elkaar heeft gebracht. Want: “Als je al de hele tijd met elkaar bent, blijft er niet zo veel over om naar te verlangen.”

Omdat ze elkaar alleen opzoeken wanneer ze dat willen, is de aantrekkingskracht dan ook groter. Ze worden nu vaker verrast door elkaars lichaam, júist omdat ze niet altijd naast elkaar slapen en de aanraking minder gewoon is.

Dit vind je vast ook interessant: 3 manieren om de passie in je relatie weer terug te krijgen

Voorbij het taboe

De podcasthosts geven toe dat apart wonen in één huis misschien niet voor iedereen weggelegd is, maar voor hen werkt het heel goed. Ze behouden hun intieme relatie door dicht bij elkaar te zijn, maar hebben toch genoeg eigen ruimte. En o ja, samen in één huis wonen is nu eenmaal ook een stuk goedkoper dan ieder op een eigen adres.

Apart wonen in één huis is misschien nooit in je opgekomen omdat het niet zo vaak lijkt te gebeuren. Misschien vind je het gek, drastisch zelfs. Maar als je voorbij het taboe kijkt, kan het best een oplossing als jij en je partner beide behoefte hebben aan wat meer afstand.

Ben je geïnteresseerd in het hele verhaal van The Boring Couple? Je kunt de aflevering hier beluisteren (en bekijken, als je dat fijner vindt):

EPISODE 9: Living Apart Together

In deze aflevering bespreken we hoe we samen maar toch ook apart leven. En wat dat ons brengt. Njoy! The Boring Couple

Meer podcasttips:

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nú moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apart van elkaar wonen, maar wel in één huis? The Boring Couple doet het (podcast)
Sluiten