Terrible, thanks for asking: de eerlijke podcast voor met wie het níet altijd ‘goed’ gaat

In de trein, op de fiets of gewoon lekker thuis op de bank: oordopjes in en je favoriete podcast aan. Met één druk op de playknop zijn we wijzer over verschillende wereldzaken. Podcasts zijn niet voor niets populairder, en vooral handiger, dan ooit. Daarom tippen we af en toe een goede podcastshow. Deze keer: Terrible, thanks for asking – voor iedereen die niet standaard ‘goed’ kan antwoorden op de vraag hoe het gaat.

Want die vraag, die kan soms nog best beladen zijn. We stellen hem uit gewoonte – “Hé, lang niet gezien! Hoe is het?” – en verwachten vrijwel altijd een positief antwoord. Dat is in ieder geval zo als het gaat om collega’s, vage kennissen of andere mensen met wie we niet zo’n hechte band hebben dat alles wordt gedeeld.

Maar hoe eerlijk moet je zijn bij het beantwoorden? Toegeven dat je jezelf al weken elke dag in slaap huilt? Dat je elke ochtend moeite hebt met je bed uit komen omdat je bang bent voor de buitenwereld? Dat je dagen zijn gevuld met dwanghandelingen of suïcidale gedachten? Nee, daarop is het taboe nog te groot. Dus zeg je maar ‘goed’ en gaat iedereen verder met z’n leven. Ook als dat leven niet zo fijn is als je zou willen.

Terrible, thanks for asking de podcast

De podcast van Nora McInerny is er om precies dat taboe te doorbreken en te praten over wat er achter dat ‘goed’ schuilt. Er wordt gepraat over pijn en ongemakkelijkheid, mentale ziektes en ‘gewone dipjes’. In de meeste afleveringen wordt iemand geïnterviewd over een psychische stoornis of andere ervaringen op het gebied van mentale gezondheid, maar er zijn ook wat algemenere afleveringen.

Hoe dan ook is elke podcast een safe space waarin mensen eerlijk zijn over echte gevoelens – en die openheid voelt als een warm bad. Zeker een aanrader om te luisteren als je even een meh-periode hebt en klaar bent met alle blije foto’s op social media dus! Terrible, thanks for asking is te beluisteren op onder andere Spotify en Apple Podcasts. De meeste afleveringen duren tussen de 40 en 60 minuten.

Luister nu ook naar Bedrock

Ben je – net als wij – op zoek naar geluk en probeer je je quarterlifecrisis zonder al te veel kleedscheuren door te komen? Dan is onze podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de eerste aflevering expert en gelukspsycholoog Josje Smeets.

Spoiler: ze vertelt waar geluk allemaal mee samenhangt en wat je vooral wel en níét wilt doen. Luister je mee?

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Meer interessante podcasts:

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Terrible, thanks for asking: de eerlijke podcast voor met wie het níet altijd ‘goed’ gaat
Sluiten