Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Psyche 20 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Een eerste date: waar praat je over?

Een eerste date is altijd spannend. Ik ken maar weinig mensen die zonder nervositeit de deur uitlopen op weg naar de eerste ontmoeting met (hopelijk) de nieuwe liefde van hun leven. De zenuwen gieren door je lijf, want wat als jullie elkaar eigenlijk niet zo heel leuk vinden? En misschien wel nog spannender: waar praat je over tijdens een date?

Als je jouw date tijdens de eerste ontmoeting écht goed wilt leren kennen, zijn er een aantal onderwerpen waar je over kunt praten.

Eerste date: tips om elkaar te leren kennen

Een date hebben we om iemand anders beter te leren kennen. Vaak omdat je iemand aantrekkelijk vindt en wilt weten of je elkaar ligt om eventueel een relatie aan te gaan.

Om die reden is het goed om iemand tijdens de eerste date goed te leren kennen. En dan hebben we het niet alleen over de baan en hoeveel broertjes en zusjes diegene heeft, maar het echt leren kennen van de deep self van de ander.

Een diep gesprek

Bij veel dates blijven de vragen aan de oppervlakte. Dat is natuurlijk helemaal oké, maar als jij oprecht nieuwsgierig bent of de persoon die tegenover je zit bij jou past, is het een goed idee om erachter te komen wat diegene echt drijft in het leven.

Must read: Waarom online daten wél een goed idee is: weg met het Tindertaboe

Welke vragen kan je stellen

Als je wat diepere vragen stelt, krijg je diepere inzichten in een ander. En dat is juist iets wat tijdens een eerste date heel verhelderend kan zijn. Komen de dingen die jullie enthousiast, maar ook verdrietig maken in het leven een beetje overeen?

The School Of Life heeft een aantal vragen opgesteld die je kunt stellen tijdens je eerste date om erachter te komen wat de ander drijft in het leven.

  • Waar heb je recentelijk om moeten huilen?
  • Wat vond je moeilijk tijdens je jeugd?
  • Waar heb je spijt van?
  • Aan wie zou je nog je excuses willen aanbieden?
  • Wat wil je dat iemand jou nog vergeeft?
  • Wat hebben jouw exen niet goed van jou begrepen?
  • Wat zou je je vader en moeder nog willen vertellen
  • Op welke manier voel je je soms een bedrieger op werk?

Ook interessant: Vrouwen daten mannen die op hun broer lijken, is dit waar?

Als je de bovenstaande vragen hebt gesteld aan je date, kan je merken dat je iemand leuk begint te vinden – of juist niet, natuurlijk. Simpelweg omdat je op deze manier het diepere karakter van iemand leert kennen. Met alle angsten, eigenaardigheden, slechte én goede eigenschappen die daarbij horen.

Voor je op date gaat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️