Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Psyche 23 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 7 chakra’s en de bijbehorende kleuren

Chakra’s: waarschijnlijk heb je er al weleens van gehoord. Het zijn energiecentra die door je lichaam lopen. Bij elke chakra hoort een andere plek in je lichaam en een andere kleur. Maar hoe werkt dit dan precies? En welke kleur hoort bij welke chakra?

Dit zijn de 7 kleuren die bij de 7 chakra’s horen. Én wat je ermee kan.

Chakra’s in balans

Chakra’s zijn dus energiecentra die door je lichaam lopen. Blokkades in deze energiestromen kunnen zorgen voor geestelijke en lichamelijke klachten. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je chakra’s in balans zijn. De specifieke kleuren van de chakra’s kunnen je hiermee helpen.

Aura’s: wat zijn het en hoe werken de kleuren?

Hoe werkt het? Elke chakrakleur heeft een bepaalde trillingsfrequentie die je kunt gebruiken en versterken. Op deze manier geeft elke kleur een andere soort energie in je leven.

Visualiseer de kleur

Bedenk dus voor jezelf wat je op dit moment nodig hebt in je leven en kies de chakrakleur die daarbij hoort. Tijdens een meditatie kan je dan visualisatie gebruiken om je voor te stellen dat deze kleur als een bol van licht in je lichaam bestaat. Visualiseer hoe dit gekleurde licht bij elke ademhaling levendiger wordt.

Als je graag met kristallen werkt, dan kan je ook een kristal in de door jou gekozen kleur tijdens je meditatie vasthouden. Je kan hem ook in een sieraad verwerken of op een mooie plek in je kamer neerzetten.

7 chakra’s en bijbehorende kleuren

Dit zijn de 7 chakra’s en hun bijpassende kleuren. Kies de energie die jij op het moment nodig hebt.

1. Wortel-chakra: rood

De kleur rood hoort bij de wortel-chakra en deze chakra is onze basis. Hij ontwikkelt zich in de eerste 7 jaar van ons leven en staat voor overleven en veiligheid.

Wanneer de wortel-chakra uit balans is voelen we ons onveilig, onzeker en niet in connectie met de realiteit. De kleur rood kan dan helpen om je weer meer geaard te voelen.

2. Sacraal-chakra: oranje

De sacraal-chakra bevindt zich in je onderbuik en heeft te maken met seksualiteit en creativiteit. Kan je op deze twee gebieden wel een boost gebruiken? Dan is oranje de kleur waar je mee moet werken. Doe dit bijvoorbeeld met de edelsteen tijgeroog.

3. Zonnevlecht-chakra: geel

Een stukje hoger in de buik vind je de zonnevlecht-chakra. Deze chakra gaat over zelfverzekerdheid en eigenwaarde. Kan je hier wel wat meer van gebruiken, omdat je de laatste tijd bijvoorbeeld veel aan jezelf twijfelt? Focus je dan op de kleur geel.

4. Hart-chakra: groen

Je raadt het al: net boven je hart bevindt zich de hart-chakra. Het hart-chakra gaat over de mate waarin we in staat zijn om liefde aan onszelf en anderen te geven. De kleur groen hoort bij het hart-chakra.

5. Keel-chakra: lichtblauw

De keel-chakra wordt geassocieerd met lichtblauw. Deze chakra staat helemaal in het teken van expressie en eerlijkheid. Wanneer onze keelchakra openstaat kunnen we moeiteloos eerlijk naar onszelf en anderen zijn. Daar staat tegenover dat als de keelchakra geblokkeerd is, we moeite hebben met authentiek zijn.

6. Derde oog-chakra: indigo

Het derde oog-chakra gaat over onze intuïtie en de kleur indigo hoort erbij. Onze derde oog-chakra helpt ons met het loslaten van het ego. Is je derde oog-chakra uit balans, dan voel je je niet in connectie met je intuïtie. De edelsteen amethist kan je hier dan bij helpen.

7. Kroon-chakra: violet

Om je kruin vind je de kroon-chakra en deze staat in direct contact met het universum. Een gebalanceerde kroon-chakra betekent gevoelens van innerlijke rust, vrijheid en een diep vertrouwen. Ook voel je dat alles om je heen in connectie met elkaar staat. De kleur violet kan je helpen met dit diep van binnen te voelen.

Wat is het nut van spiritualiteit nou eigenlijk?

Bij elk chakra hoort dus een kleur en deze kan je gebruiken om jezelf weer in balans te brengen. Wist je dat er bij elk chakra ook een bijpassende mantra is? Dit zijn ze.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️