Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Spiritualiteit 9 aug 2020
Leestijd: 6 minuten

Aura’s: wat zijn het en hoe werken de kleuren?

Iedereen heeft weleens van aura’s gehoord, zelfs mensen die totaal niet spiritueel zijn. Het concept bestaat dan ook al eeuwenlang en er zijn wel duizenden boeken over geschreven. De aura wordt gezien als het energieveld rondom het fysieke lichaam, dat niet te zien is met het blote oog. Maar wat is het precies? En wat betekenen de kleuren?

In verschillende religies, zoals het hindoeïsme, boeddhisme en sikhisme, spreken we over een energetisch lichaam rondom het fysieke lichaam, dat niet te zien is met het blote oog. Dit wordt beïnvloed door onze stemming en emotionele toestand, en soms door de toestand van anderen.

Sterke intuïtie

Er is geen wetenschappelijk bewijs voor aura’s. Toch kunnen sommige mensen heel bewust een energieveld zien en voelen. Vaak wordt dit gedaan door hooggevoelige mensen, met een sterke intuïtie. Wat iemand precies waarneemt, hangt af van zijn of haar kwaliteiten en persoonlijke ontwikkeling. 

De verschillende kleuren die je kunt zien in een aura worden geassocieerd met verschillende kwaliteiten en emoties. Je kunt ze laten fotograferen tijdens een auralezing of je kunt het zelf proberen te ontdekken. Met je eigen lichaam, met iemand anders, maar ook met huisdieren en planten – alle levende wezens hebben een aura.

Ook lezen: Aura 101: wat is het en hoe kan je het zien?

Spoedcursus aura lezen

Aura’s zijn het beste te zien op een lichte achtergrond. Houd bijvoorbeeld je hand voor een witte muur, of een vel papier. Staar dan naar je hand en ook tussen je vingers door, maar staar je niet blind op één plek. De kunst is nu om je ogen te ontspannen en niet met je fysieke ogen te kijken, maar vanuit je derde oog.

Kijk langs je vingers heen, en al vrij snel kun je een witte laag om je hand en vingers waarnemen. Dit lukt ook het best als je ontspannen bent. Als je je erin traint, zie je op een gegeven moment de witte laag om het lichaam heen, van boven tot onder.

Deze laag is de eerste etherische laag. Ze is wit, soms ietwat grijs of blauw van kleur. Uiteindelijk kun je ook aurakleuren gaan zien, soms op bepaalde plekken. Het is niet altijd constant te zien.

De betekenis van de aura kleuren

Als iemand bijvoorbeeld erg boos is, kun je veel rood zien in de aura. Is iemand ziek, dan bruin, zwart en grijs. Is iemand in balans, dan kun je veel groen zien. En stel dat iemand veel denkwerk moet verrichten, dan kun je geel zien bij het hoofd. Iemands aura is meestal een combinatie van kleuren, waarbij de ene dominanter is dan de andere.

Nieuwsgierig geworden? Hieronder staat een korte uitleg van aura-lezeres Rachelle Terry, over betekenis van de kleuren.

Rood

Als je rood in je aura hebt, dan ben je waarschijnlijk een energiek en vurig persoon. Rode aura’s duiden op iemand die snel is in het omzetten van gedachten in daden en geen handleidingen leest.

De 7 chakra’s worden ook geassocieerd met een kleur, dus het begrijpen van de chakrakleuren helpt bij het ontcijferen van de aura’s. Rood wordt gekoppeld aan het wortelchakra, dus als je een flinke hoeveelheid rood ziet in een aura, dan betekent dit dat je wortel chakra stabiel is en niet geblokkeerd is.

Oranje

Oranje is gerelateerd aan het tweede chakra, oftewel het sacrale chakra, dat gekoppeld is aan creativiteit en seksuele energie. Oranje in de aura kan duiden op stromende creatieve energie.

Bovendien kan oranje betekenen dat je de neiging hebt om lessen te trekken uit ervaring in plaats van theorie en vaak dingen op de harde manier moet leren.

Geel

Zoals je misschien al geraden had met deze vrolijke kleur, duiden gele aura’s op iemand die zonnig en charismatisch is. Ze kunnen ook een magnetische persoonlijkheid hebben, die veel verschillende mensen aantrekt.

Geel is de kleur van het derde chakra (de zonnevlecht) en is gekoppeld aan je identiteit en vertrouwen. Geel in je aura is dus een goed teken, want dan voel je je zelfverzekerd en krachtig.

Groen

Groen is een kleur die geassocieerd wordt met het hartchakra, dus het heeft betrekking op zaken als: liefde voor jezelf en anderen, mededogen en vergeving.

Als je groen in je aura hebt, ben je waarschijnlijk dol op muziek, natuur en vrijheid. Omdat een groene aura een bijzonder open hart aangeeft, kan het zijn dat je gemakkelijk beïnvloed wordt door je omgeving en daarom is het belangrijk om je grenzen aan te geven.

Roze

Als er roze in je aura zit, dan betekent dat waarschijnlijk dat je vanuit je hart leeft. Je bent aardig, zorgzaam en liefdevol.

Net als bij groen is roze een teken dat je hartchakra open en ontvankelijk is. Geniet van je vriendelijke en medelevende eigenschappen, maar besef dat je ook behoefte hebt aan grenzen.

Lees ook: Waarom praten mensen die spiritueel zijn altijd zo zweverig?

Blauw

Blauw in iemands aura is een teken van een krachtige, inzichtelijke geest, maar zijn misschien wat dromerig. Als je heel veel blauw in je aura hebt, moet je jezelf misschien iets meer aarden.

Blauw is de kleur van het keelchakra, die gekoppeld is aan uitdrukking en waarheid. Als je keelchakra helder en vloeiend is, dan zou het blauw in je aura een teken kunnen zijn van de inzichten die je binnenin je hebt.

Paars

Paarse aura’s krijgen veel aandacht omdat dit de kleur is die geassocieerd worden met sterke intuïtie en gevoeligheid.

Het is de kleur van het derde oog-chakra, dat gaat over je innerlijke kracht. Als je paars in je aura hebt, dan heb je misschien zelfs paranormale gaven.

Wit

Het is iets zeldzamer om wit in je aura te zien, maar als je dat doet, dan kan het een teken zijn van een zeer scherpe geest en een neiging tot perfectie.

Wit is gekoppeld aan het kruin-chakra, dat ons verbindt met universele energie en eenheid. Als je het in je aura ziet, dan zou dat betekenen dat je sterk gevoel van verbinding hebt met iets groter dan jezelf.

Zwart

En tot slot, als er een zwarte of zeer donkere kleur in je aura zit, dan kan het een teken zijn dat een deel van jou is uitgeput. Het is niet per se de ‘kleur’ van je aura.

Neem in dit geval de tijd om je energieniveaus in evenwicht te brengen, door te helen en te aarden. Zo kun je je aura weer een beetje opfleuren en je energetische veld weer in balans brengen.

Meer spiritualiteit

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️