Eva Spigt
Eva Spigt Psyche 14 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Waarom astrologie niet zweverig hoeft te zijn

Check jij het liefst ook elke dag je horoscoop om te kijken wat je te wachten staat? Helemaal niks zweverigs aan. Wij mensen vinden het nou eenmaal fijn om bevestiging en geruststelling te krijgen. Astroloog Bente de Bruin heeft er een boek over geschreven ‘Het staat (niet alleen) in de sterren’. Zij wil duidelijk maken dat het oké is om op jouw manier bezig te zijn met astrologie.

Wij spreken Bente hoe astrologie werkt en waarom het minder zweverig is dan je denkt.

Er bestaat meer dan alleen je sterrenbeeld

Bente: ‘’Er was bij mij altijd al een fascinatie voor horoscopen maar ik vond het wel gek dat voor alle mensen met hetzelfde sterrenbeeld, dezelfde horoscoop gold. Of dat alle mensen met hetzelfde sterrenbeeld dezelfde eigenschappen hebben. Dat is natuurlijk niet zo. Er zit zoveel meer achter iemands geboortehoroscoop.’’

Dat wil Bente met haar boek meegeven, astrologie is niet alleen jouw sterrenbeeld maar nog zoveel meer.

Bedrock Talks: een niet-zweverig verhaal over astrologie met modern astrologe Maannomade

‘’Veel mensen kunnen zich bijvoorbeeld niet vinden in hun horoscoop. Dat kan kloppen. Jouw sterrenbeeld is het zonneteken. Dat betekent dat de zon in dat sterrenbeeld stond toen jij geboren werd.

Maar je hebt ook nog een maanteken en de standen van de andere planeten op het moment dat jij geboren bent. Jouw geboortehoroscoop is dus eigenlijk een blueprint van alle standen van de planeten op het moment dat jij ter wereld kwam. En die is voor niemand hetzelfde. Behalve als je op dezelfde plek en tijd geboren wordt.’’

Dat is ook de reden dat sommige mensen met een bepaalde horoscoop misschien eigenschappen hebben van een teken dat veel overheersender is.

Hoe kun je jouw horoscoop gebruiken?

‘’Ik vind het heel logisch dat mensen astrologie afkeuren of denken dat het onzin is. Als je inderdaad alleen naar het zonneteken kijkt. Maar als je het complete plaatje ziet, kan daar zoveel herkenning in zitten en kun je er ook echt iets mee gaan doen,’’ aldus Bente.

Lijk jij totaal niet op je sterrenbeeld? Kijk dan eens hiernaar

Je kan jouw persoonlijke horoscoop bijvoorbeeld gebruiken om jezelf beter te leren kennen of te ontwikkelen. Je krijgt meer inzicht in je valkuilen maar je kan ook kijken hoe je op bepaalde situaties kunt reageren. Het is interessant om te kijken wat je met al die info kan gaan doen. Bente:  ‘’Leer zowel de positieve als negatieve kanten van je horoscoop te omarmen.’’

Het staat (niet alleen) in de sterren geschreven

Benieuwd wat jouw geboortehoroscoop zegt? Met het boek ‘Het staat (niet alleen) in de sterren’ kun je jouw horoscoop precies uitrekenen. Er wordt per sterrenbeeld en planeet uitgelegd wat de betekenis is. En daar blijft het niet bij want naast dat alles heb je ook nog 12 huizen waar de planeten in staan.

Happy new moon! Een ritueel voor de nieuwe maan die je altijd kan toepassen

Bente vertelt lachend: ‘’De planeten in jouw horoscoop staan voor ‘wat’. Afhankelijk van het sterrenbeeld waarin de maand in jouw horoscoop staat, kun je zien ‘hoe’ je daarmee omgaat. Het huis geeft aan op wat voor gebied dat naar voren komt. Bijvoorbeeld op het gebied van werk, relaties of financiën’’.

Je horoscoop is dus eigenlijk veel meer dan alleen je sterrenbeeld. Benieuwd hoe jij astrologisch in elkaar steekt? Bestel het boek ‘Het staat (niet alleen) in de sterren’ en leer op een praktische manier meer over jouw geboortehoroscoop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️