Eva Spigt
Eva Spigt Spiritualiteit 29 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

Happy new moon! Een ritueel voor de nieuwe maan die je altijd kan toepassen

Het is nieuwe maan vandaag en daardoor de perfecte dag om te manifesteren. De nieuwe maan staat in Kreeft, het familieteken. De focus ligt dan ook op familie- en vriendschapsverbanden, emoties, en eerlijk kijken naar jezelf. Vandaag kan je dus nadenken wat je deze maand wilt bereiken op dat gebied. Misschien wil je deze (familie) banden versterken of je kunt gaan werken aan meer zelfrespect.

Dit is een fijn ritueel voor de nieuwe maan.

Nieuwe Maan

Eens in de 29,5 dagen hebben we te maken met een nieuwe maan. De maan is dan niet helder te zien en het betekent het begin van een nieuwe cyclus. In astrologie betekent het dan ook een nieuwe start. Volle maan staat juist weer voor loslaten.

Waarom je intenties wilt zetten bij de volgende nieuwe maan

De energie van de nieuwe maan is ideaal om te manifesteren. Je kunt beter contact maken met je intuïtie en gevoel. De nieuwe maan maakt je klaar voor een nieuwe start. Dat maakt deze fase ideaal om op te schrijven wat je deze maand wilt bereiken en wat jouw dromen zijn.

Wat is manifesteren?

Manifesteren betekent letterlijk ‘openbaar maken’, het gaat er dus om dat je je innerlijke wensen en gedachten openbaar maakt. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Je kan zeggen dat je een nieuwe auto wilt, een liefde of een toffe job maar zo werkt het helaas niet.

Manifesteren gaat op energie een trillingsfrequentie. Als je wilt gaan manifesteren, is het belangrijk dat je je daarvan bewust bent. Welke energie en trilling zend jij uit?

Er is namelijk een universele wet die er altijd is: de wet van aantrekkingskracht. Wat jij uitzend, trek jij aan. Je kan dus wel die nieuwe baan willen, maar als jij diep van binnen er niet van overtuigd bent, gaat het natuurlijk niet gebeuren. Angst en onzekerheid hebben een lage trillingsfrequentie, dankbaarheid en enthousiasme hebben juist een hoge. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om elke dag alles door een roze bril te zien, maar elke dag je dankbaarheid uitspreken voor (de kleine) dingen in het leven, helpt al enorm.

Nieuwe maan ritueel

Dit is een fijn ritueel dat je overal ter wereld kan toepassen:

Rustige plek

Een nieuwe maan ritueel kan je overal doen maar zorg ervoor dat het een rustige plek is waar je niet gestoord kan worden. In een opgeruimd huis bijvoorbeeld, lekker op het strand of in de natuur. Je kan jezelf reinigen met salie, daarmee verwijder je alle negatieve energieën.

https://www.bedrock.nl/manifesteren-kun-je-leren/

Meditatie

Voordat je je intenties gaat opschrijven, is het fijn om eerst een meditatie te doen. Zo ben je meer gegrond en zit je meer in je gevoel. Een goede meditatie om te doen is bijvoorbeeld van Doreen Virtue of natuurlijk die van BEDROCK. Zij heeft allerlei soorten meditaties, eentje om je soulmate te vinden, voor healing of juist voor wat meer energie.

Manifesteren

Pak een pen en papier of koop een speciaal manifestatie boekje om al je wensen en dromen in op te schrijven. Onthoud dat niks te gek is, alles is mogelijk! Zoals we al eerder zeiden, gaat het hierbij om het omschrijven van je gevoel. Hoe voel je je bij je nieuwe baan? Hoe laat je nieuwe liefde jouw voelen?

Je kan bijvoorbeeld een kast van een huis manifesteren voor jezelf maar als je daar uiteindelijk doodongelukkig zit… Ga dus bij alles na: hoe wil jij je voelen?

Train je brein met affirmaties (en een aantal oefeningen voor meer positiviteit)

Een belangrijk punt: het universum kent het woord ‘niet’ niet. ‘Ik wil me niet meer onrustig voelen’, kan je beter formuleren als ‘ik ervaar innerlijke rust’.

Visualiseren

Een erg krachtige manier van manifesteren tijdens dit nieuwe maan ritueel is door middel van visualisatie. Je hebt net opgeschreven hoe jij je wilt voelen. Kruip nu in de huid van je toekomstige zelf en voel wat jij ervaart als je droom uitgekomen is. Droom met de overtuiging dat alles mogelijk is.

Zie jezelf bijvoorbeeld al door een nieuwe stad lopen, als digital nomad. Zie jezelf al dansen met je soulmate, blakend van geluk. Voel je de kriebels van geluk al? Deze energie wil jij uitzenden!

Vertrouwen en loslaten

Belangrijk is dat je blijft vertrouwen op het universum. Je kan zelfs om tekens vragen, laat Gaby Bernstein weten in haar boek ‘Het universum staat achter je’.

5 lessen die we kunnen leren van Gabrielle Bernstein

Daarnaast is het de kunst om je manifestaties los te laten. Durf achterover te leunen en laat het universum haar werk doen. Fijn is om iedere maand even in te checken bij je manifestaties. Daarom is een notitieboekje handig om maanden terug te kijken wat je allemaal hebt gemanifesteerd in het leven.

Happy new moon!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️