Rosa Bertram
Rosa Bertram Werk 29 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Een hack voor wie altijd tientallen tabbladen heeft openstaan

Welkom in het hoofd van een chaoot: om ook maar enigszins overzicht te behouden tijdens een drukke werkdag, laat je alle tabbladen op je laptop ‘keurig’ open, zodat je nóóit iets kan vergeten. Met de beste bedoelingen natuurlijk, maar vaak met een averechts effect. Het ziet er niet alleen onoverzichtelijkheid uit, maar je ziet ook niet meer wat welk tabblad is. Plus blijkt je brein er écht onder te lijden. Dat kan een stuk handiger.

Hoe behoud je nou overzicht zonder tientallen tabladen open te hebben staan? Laten we Marie-Kondoën op je computerscherm!

Tabbladen organiseren

Verschillende tabbladen en gedachten ophouden, lijkt zo gek nog niet. Je wilt immers niet vergeten waar je mee bezig was en je informatie niet zomaar kwijtraken. Maar naast dat het slordig staat en juist voor meer stress zorgt omdat het overzicht door de hoeveel tabbladen juist verdwijnt, kan je productiviteit daar juist ook onder lijden.

Een simpele truc om je productiviteit een boost te geven

Gelukkig heeft Google Chrome een truc die helpt bij het groeperen van je tabbladen groeperen. Je kan ze een naam en kleur geven en komen zo in een soort mapje te staan.

Tabbladengroepen

Goed nieuws: op deze manier kan je je tabbladen gewoon open laten staan en gaat de informatie dus niet verloren, maar ziet het er wél overzichtelijk en gestructureerd uit. Score!

Hoe doe je het? Easy: bij het openen van een nieuw tabblad klik je met de rechtermuisknop op ‘Toevoegen aan nieuwe groep’. Dan kan je de tabbladgroep meteen bewerken. Zo kan je de groep inklappen én een kleur en naam geven.

Je kan elk moment van de dag productief zijn en andere mythes over productiviteit ontkracht

Goed om te weten: niet iedereen heeft de optie in Google Chrome. Het wordt namelijk geleidelijk beschikbaar gemaakt. Meer dan de helft van alle Nederlanders gebruikt Chrome als browser, dus deze update zal voor velen een verademing zijn.

Succes!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️