Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Psyche 3 mrt 2020
Leestijd: 4 minuten

5 lessen die we kunnen leren van Gabrielle Bernstein

Gaat er geen belletje rinkelen bij de naam Gabrielle Bernstein? En ben je wel geïnteresseerd in spiritualiteit, de kracht van het universum en het manifesteren van je dromen? Lees dan vooral even verder. Gabrielle (ook wel Gabby genoemd) is pas 37, maar heeft al 6 bestsellers op haar naam staan, waaronder Het universum staat achter je, Eindeloos Geluk en Verwacht Wonderen. Ze was te gast bij Oprah’s Super Soul Sunday als moderne spirituele leraar, is door The New York Times ‘een nieuw rolmodel’ genoemd en begeleidde samen met Deepak Chopra de grootste meditatie ter wereld.

Haar verhalen en universele lessen bieden een raamwerk voor het loslaten van de dingen die ons geluk, onze veiligheid en een duidelijke richting in ons leven blokkeren. Deze lessen kunnen ons helpen bij het loslaten van de behoefte aan controle, zodat we ons kunnen ontspannen in een gevoel van zekerheid en vrijheid, en kunnen stoppen met het najagen van levensdoelen en gewoon echt kunnen gaan leven.

Nu zijn er talloze dingen die we kunnen leren van deze wijze (en bloedknappe!) vrouw. Maar wij zetten de 5 belangrijkste lessen van Gabby Bernstein voor je op een rij.

#1: Let op signalen van het universum

Zie je regelmatig een nummer, een woord, een symbool of een bepaald dier? Dat is geen toeval! Dat is een teken dat het universum jou iets probeert te vertellen. Als je je hiervoor openstelt, zul je zien dat het universum je recht naar de oplossing leidt.

#2: Je intenties creëren jouw realiteit

We hebben allemaal wel eens iets zo graag gewild, waardoor we alle tijd en energie staken in het niet hebben ervan? In plaats van je rot voelen omdat je die ene droombaan niet hebt, kun je je beter focussen op het feit dat je wéét dat deze baan er wel komt.

Lees ook: 
Waarom persoonlijke ontwikkeling steeds belangrijker is (en wat het überhaupt is)

En in plaats van verdrietig zijn omdat je na al die dates je grote liefde nog niet hebt gevonden, is het beter om blij te zijn omdat je wéét dat hij of zij nog op je pad gaat komen. Onthoud goed dat het universum zich voedt met wat jij erin stopt, dus zorg ervoor dat het heldere en positieve intenties zijn.

#3: Wees wat vaker blij

Een hele simpele maar krachtige les. Door vrolijk te zijn kun je makkelijker beslissingen maken, worden relaties liefdevoller en kun je de flow van het leven beter omarmen.

Als je kiest voor vreugde, liefdevolle gedachten en meer empowering woorden, ga je vanzelf meer positiviteit ervaren. Zo werkt het écht! Die keuze zorgt ervoor dat je onmogelijk kunt blijven tobben over je werk, je relatie, het verkeer, of wat dan ook.

#4: Geef je over

Gabby predikt regelmatig dat we ons moeten overgeven aan het universum, aan God, aan de flow van het leven, hoe je het ook wilt noemen. Veel mensen stellen graag doelen en proberen zich daar heel krampachtig aan vast te houden. Laat het los! En laat de universum de controle nemen. Heb vertrouwen dat het leven zich precies uitvouwt zoals het voor jou moet zijn.

Must read: Een kijkje achter de schermen bij Tony Robbins: ;I Am Not Your Guru’ op Netflix

#5: Heb vertrouwen in de toekomst en geloof in je dromen

De meeste dromen laten zich niet in één dag realiseren. Vaak moet je steeds kleine stapjes zetten, om dichterbij je doelen te komen. Maar zolang je goed voor ogen houdt waar je heen gaat en een duidelijk beeld hebt van hoe jouw dromen eruit zien, kun je ze volgens Gabby uiteindelijk realiseren.

Probeer respect te hebben voor de tijd en vertrouw er op dat het universum een plan voor je heeft. Een mooie quote uit haar laatste boek: “Degenen die vertrouwen hebben in de toekomst, kunnen het zich veroorloven om te wachten zonder angst.” Hoe geweldig is dat?

Gabby’s missie

Gabrielle wil zoveel mogelijk mensen bewust maken van hun verbinding met geloof, vertrouwen en vreugde. “In die verbondenheid kunnen we naar ons ware doel worden geleid: liefde zijn en verspreiden. Het wordt tijd dat deze woorden meer worden dan modewoorden die we op sociale media plaatsen. Ze moeten onze missie zijn. Het geluk, de veiligheid en zekerheid waar we naar verlangen vinden we in onze toewijding aan liefde.” aldus Gabby.

En daar sluiten wij ons graag bij aan.

Meer persoonlijke groei?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️