Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Psyche 15 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Een kijkje achter de schermen bij Tony Robbins: ‘I Am Not Your Guru’ op Netflix

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: de documentaire die werd gemaakt over Tony Robbins.

Tony Robbins ken je ongetwijfeld als de Amerikaanse motivational coach en spreker die gigantische events organiseert, waar mensen duizenden euro’s voor betalen om hem te ontmoeten. Miljoenen mensen zijn al aanwezig geweest bij zijn seminars. Daarnaast heeft hij allerlei bekende mensen gecoacht – zoals Bill Clinton en prinses Diana – en een aantal boeken geschreven, waaronder ‘Awaken The Giant Within’.

Tony Robbins: I Am Not Your Guru

De Netflix Original ‘I Am Not Your Guru’ volgt Tony achter de schermen van zijn grootste gebeurtenis van het jaar, het zesdaagse event ‘Date With Destiny’, waar ruim 2500 mensen van over de hele wereld naartoe komen. Het event is heel erg Amerikaans en overdreven, maar er worden ook levens veranderd. Voor wie altijd al benieuwd is geweest naar hoe Robbins in het echt is: in de docu zie je perfect hoe overtuigend hij kan zijn. Daarnaast vertelt Tony Robbins dingen over zijn eigen leven en, vooral, wat hem drijft om ‘het lijden van mensen te laten verdwijnen’.

Maar dat niet alleen: in de docu hoor je ook de verhalen van de bezoekers van het evenement. Mensen die heel heftige dingen hebben meegemaakt, van wie de seminar soms zelfs hun laatste hoop is om hun emoties te verwerken en het beste uit zichzelf te halen. Denk aan een jongen die zwaar depressief en suïcidaal is, en een meisje dat is opgegroeid in een sekssekte.

Tony Robbins: I AM NOT YOUR GURU | Official Trailer [HD] | Netflix

At Date With Destiny, Tony Robbins spends six days tearing down peoples’ walls in order to build them up again into their authentic selves. Witness the first-ever inside look at this monster event, the methodology behind the workshop, and the life changing, transformational experiences the attendees have under Tony’s guidance in Netflix’s I AM NOT YOUR GURU.

Goed, misschien zul je er zelf geen enorme levenslessen uit halen, maar emotioneel is de docu zeker weten. Sommige verhalen zullen je kippenvel geven, andere maken je misschien aan het huilen. En toch is de docu op de één of andere manier ook inspirerend. Dat komt niet alleen door Robbins zelf, maar ook door het werk van filmmaker Joe Berlinger. O ja, en je zult instant respect krijgen voor de mensen die verantwoordelijk zijn voor de organisatie van zo’n gigantisch evenement. Een must see!

Je kunt de docu, die bijna twee uur duurt, bekijken op Netflix.

Meer docu’s op Netflix

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Een kijkje achter de schermen bij Tony Robbins: ‘I Am Not Your Guru’ op Netflix
Sluiten