Eva Spigt
Eva Spigt Psychologie 17 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Liefde manifesteren: hoe doe je dat?

Manifesteren zweverig? Valt reuze mee, en kan hartstikke praktisch zijn. Manifesteren betekent ook wel ‘bekend maken’ of ‘openbaren’. Je maakt als het ware je innerlijke wensen en gedachten openbaar, zendt het uit naar het universum. Hoe meer je aantrekkingskracht voelt tot bepaalde gedachten, hoe meer je erin gelooft en hoe meer je in actie komt om het te behalen. Je kunt alles manifesteren wat je maar wilt, dus ook liefde.

Manifesteren, kun je leren.

Wat is manifesteren?

Alles is energie, jij dus ook. Een universele regel is, welke energie of trilling jij uitzendt, trek jij aan. Als jij continue denkt dat er geen leuke dates zijn of je niet gelooft in de liefde, krijg je helaas ook bewijzen te zin dat het niet mogelijk is.

Dan manifesteer je dus eigenlijk de verkeerde kant op. Als jij denkt dat de liefde van je leven ergens rondloopt, tja, wat trek je dan aan? Je prins(es) op het witte paard.

Hoe manifesteer je liefde?

Zo werkt dat:

Wees overtuigd van jezelf en je aantrekkingskracht

Het heeft alles te maken met je overtuigingen. Iedereen heeft diepgewortelde overtuigingen: je bent het niet waard om van gehouden te worden of je bent niet leuk genoeg. Laten we deze eens omzetten naar positieve affirmaties: je bent een magneet voor liefde, jij verdient het om van gehouden te worden.

Train je brein met affirmaties (en een aantal oefeningen voor meer positiviteit)

Begin de ochtend bijvoorbeeld met een paar positieve affirmaties om je zelfvertrouwen op te krikken. Zo kan jij jezelf hersenspoelen en je overtuigingen op een positieve manier veranderen.

Zorg dat je positieve overtuigingen hebt over de liefde

Natuurlijk ga jij je soulmate vinden en trek je een partner aan voor een respectvolle liefdesrelatie. Zorg ervoor dat je met een positieve insteek aan jezelf werkt, vooral op het gebied van liefde. Jij gaat die ene specifieke persoon manifesteren voor een fijne relatie.

Leef vanuit positiviteit en plezier

Wist je dat consequent lachen en plezier hebben een enorme aantrekkingskracht heeft? Als je lacht naar mensen op straat bijvoorbeeld, krijg je dat vaak ook terug. Zet de wet van aantrekkingskracht aan het werk en probeer dus positief door het leven te gaan. Wat jij uitzendt, trek je aan.

Zie de ander ook positief

Wat zijn de positieve eigenschappen van je toekomstige lover? Hoe laat deze persoon je voelen? Schrijf dat op. Misschien wil jij je wel vertrouwd voelen in een relatie, dat jullie maatjes zijn of dat je je heel vrij voelt in je relatie. Blijf jezelf op deze eigenschappen en het gevoel concentreren.

Angst is een slechte raadgever

Laat vervelende gebeurtenissen uit het verleden geen barrière worden voor je relaties in de toekomst. Misschien is je partner wel vreemdgegaan of ben je uit het niets gedumpt, dit hoeft niet te betekenen dat het nog een keer gaat gebeuren. Angst is dus killing. Probeer jezelf weer open te stellen voor de liefde van een nieuw persoon en durf een sprong in het diepe te wagen.

9 morning hacks die je dag geheid positief beïnvloeden (ja, echt)

Het geweldige gevoel

Een specifiek persoon aantrekken, doe je door te voelen hoe het is als je met je toekomstige lover samen bent. Dit is een van de meest belangrijke dingen van de wet van aantrekkingskracht. Joe Dispenza, auteur van Heal, raadt aan om dit gevoel elke dag even op te roepen.

Dat heet ook wel mental rehearsel. In je hersenen worden bepaalde verbindingen gemaakt voor dat gevoel wat de werking op de wet van aantrekkingskracht versterkt.

Tijd om los te laten

Staar je niet blind op het vinden van de liefde van je leven. Je hebt het universum laten weten waar je naar op zoek bent, nu is het tijd je wens los te laten en het universum het werk te laten doen. Blijf wel vooral lekker positief denken en fantaseer over het gevoel als je met diegene samen bent. Probeer niet elke dag in angst te leven omdat het nog niet gebeurd is. Let it go…

Op het moment dat jij het minst verwacht, staat je soulmate zomaar voor je neus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️