Sophie Golbach
Sophie Golbach Psyche 29 jan 2022
Leestijd: 4 minuten

9 morning hacks die je dag geheid positief beïnvloeden (ja, echt)

Je ochtend is waarschijnlijk vaak niet ideaal. Van vroeg wakker worden tot je klaarmaken voor je werk, de rust en tijd voor jezelf is vaak ver te zoeken. Maar een goede morning routine is superfijn en belangrijk, want hoe je je dag begint heeft invloed op de rest van je dag.

Deze morning hacks helpen je bij een beetje extra rust in de ochtend.

Zo begin je de dag positief

Met deze tips zorg je voor een beetje extra selfcare in je ochtendroutine. Let wel op; je hebt van jezelf waarschijnlijk al een prima ochtendroutine. Deze tips zijn dan ook meer suggesties dan een lijstje dat je stap voor stap moet volgen. Want wie heeft daar de tijd voor?

1. Maak je bed op

Het mag dan een klusje zijn, maar gelukkig is het een simpel klusje. En ook nog eens een met veel voordelen. Zo wordt je kamer (en je hoofd) minder rommelig, het verbetert je hygiëne als je slaapt (wie wil er nou niet in een fris bed kruipen) en het doet misschien ook nog wel wonderen voor je mental health.

https://www.bedrock.nl/ochtendrituelen-vrolijk-begin-dag/

2. Creëer een vaste ochtendroutine

Je hebt vast wel een aantal dingen die je ‘s ochtends altijd doet, maar misschien nog niet altijd in dezelfde volgorde. In plaats van de ene ochtend te beginnen met douchen en de volgende met ontbijten, is het beter om echt een vaste volgorde aan te houden. Zo hoef je je niet meer steeds af te vragen wat je als volgende moet doen.

3. Check je telefoon niet meteen

Je telefoon kan veel stress veroorzaken, zoals appjes en berichtjes van mensen die direct een antwoord verwachten. Ben je net wakker, dan ben je nog vrij relaxt. Als je dan je telefoon erbij pakt, is dat gevoel meteen weg. Waarom zou je dat relaxte gevoel niet nog wat langer willen vasthouden?

4. Doe een ochtend work-out

Dit hoeft echt geen lange work-out te zijn. Gewoon even stretchen is vaak al genoeg voor een betere bloedsomloop. Bovendien voelt dat stretchen vaak best lekker als je net wakker wordt. Wel is het belangrijk dat je dit goed doet, probeer bijvoorbeeld deze korte oefening eens.

5. Drink wat water

Dat water drinken goed is weet je vast al wel, het is belangrijk om dat genoeg te blijven doen. Een glas water aan het begin van de dag is een goed begin. Je hebt terwijl je sliep ten slotte niks gedronken en voor je het weet is het alweer lunchtijd als je er weer aan denkt. Meteen ‘s ochtends water drinken kan dan ook erg helpen.

De ochtend- en avondroutine van Obama toen hij president was (en hoe het zijn mentale gezondheid hielp)

6. Schrijf in een journal

Misschien heb je het weleens gedaan; die oefeningen waarbij je een aantal minutenlang gewoon ging schrijven, over van alles wat er in je hoofd opkwam zonder daar te hard bij na te denken. Vaak is deze oefening goed voor je creativiteit, of om wat meer op jezelf te reflecteren.

7. Was je gezicht

Skin care is selfcare. Je gezicht wassen zorgt voor een gezonde huid, net zoals de rest van je lichaam. Ook is het natuurlijk gewoon even lekker, jezelf verwennen voordat je aan een drukke en stressvolle dag begint.

8. Doe eens iets leuks

Ochtenden zijn natuurlijk nooit leuk, je moet altijd weer vroeg opstaan en je klaar maken voor je werk. Maar juist daarom is het goed om even wat voor jezelf te doen en je ochtend leuk te maken. Er zijn genoeg dingen die je kan doen, een lekker ontbijt maken of met je huisdier spelen. Bovendien wordt het opstaan zo minder vervelend, omdat je iets hebt om naar uit te kijken.

9. Schrijf of controleer je to-do list

Het kan zijn dat je het fijner vindt om ‘s ochtends voor je werk even helemaal niet aan werk te denken. Wil je dat wel, dan is het maken van een planning voor de dag heel goed voor je productiviteit. Als je je aan de planning houdt, weet je zeker dat je alle taken gedaan krijgt en niet alleen de taken waar je op dat moment zin in hebt.

5 ochtendgewoontes die je zo snel mogelijk wilt afleren

Door een aantal van deze morning hacks te proberen, zal je zien dat je hele dag daarmee ook positief verbetert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️