Tessa Ham
Tessa Ham Psyche 23 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

De ochtend- en avondroutine van Obama toen hij president was (en hoe het zijn mentale gezondheid hielp)

Als president van de Verenigde Staten heb je één van de meest stressvolle banen ter wereld. Hoe wist vroegere president Barack Obama hiermee om te gaan? In een recent interview met TheSkimm vertelt hij op welke manier hij voor zijn mentale gezondheid zorgde toen hij president was.

“In banen waar veel stress bij komt kijken, zoals het presidentschap, moet geestelijke gezondheid een prioriteit zijn”, vertelt hij in het interview.

De ochtend- en avondroutine van Obama als president

Obama geeft toe dat hij geluk heeft, omdat hij van nature goed met stress kan dealen. Hij kan goed kalm en stabiel blijven in stressvolle situaties. Maar dat betekent niet dat hij zijn mentale gezondheid verder kan negeren.

Aangezien hij hele drukke dagen als president had, zorgde hij ervoor dat hij self-care toevoegde aan zijn ochtendroutine en avondroutine. “De twee dingen die voor mij het belangrijkst waren, waren ‘s ochtends sporten en tijd vrijmaken voor familie”, vertelt hij.

Elke ochtend ging hij naar de sportschool. De oude personal trainer van de Obama’s vertelde al eerder aan People dat de voormalige president en voormalige first lady over het algemeen circuittraining met gewichten, kettlebells, banden en TRX-oefeningen doen om kracht op te bouwen. “Ze zijn ook fan van boksen”, vertelt hij. “Dat zie je vaak bij mensen met stressvolle banen. Het lucht op om echt iets te kunnen slaan.”

https://www.bedrock.nl/sporten-maakt-gelukkig/

‘s Avonds maakte Barack Obama altijd tijd voor zijn familie. Een ander cruciaal onderdeel van zijn routine om mentale gezondheid een prioriteit te maken. “Elke avond verscheen ik om half 7 aan de eettafel. Die tijd was onschendbaar, behalve als er echt een onmiddellijke crisis was”, vertelt Obama in het interview met TheSkimm. “En weet je, luisteren naar mijn dochters die praten over hun dagen, domme jongens, vreemde leraren, roddels en de rare vragen die ze stelden… dat zorgde er altijd voor dat ik me weer mezelf voelde.”

De les die we allemaal kunnen leren

De vaste routine van Obama laat zien hoe waardevol het voor je mentale gezondheid kan zijn om ‘s ochtends voor en ‘s avonds na werk een activiteit te hebben om de overgang tussen werk en privé te vergemakkelijken. Zeker in deze tijd. Want alhoewel we dan niet de president van de Verenigde Staten zijn, moeten we allemaal met een stressvolle pandemie dealen.

In de Michelle Obama Podcast vertelt de vroegere first lady dat de pandemie en de recente protesten tegen politiegeweld bij haar voor veel stress hebben gezorgd. “Ik word middenin de nacht wakker omdat ik me ergens zorgen over maak. Of omdat ik me onrustig voel”, zegt ze daarover. Daarna vertelt ze dat het bijhouden van een routine, met regelmatige work-outs, tijd buiten de deur en maaltijden met het gezin ervoor hebben gezorgd dat ze zich weer wat beter voelt.

https://www.bedrock.nl/michelle-obama-vrolijk-zijn/

In een interview met People zei Michelle Obama dat ‘depressie in deze tijden begrijpelijk is’. “Ik moest erkennen wat ik doormaakte. Vaak hebben we het gevoel dat we dat deel van onszelf moeten verbergen. Dat we altijd eruit moeten zien alsof we niet hard onder water peddelen.” Michelle Obama kon de lessen die haar man tijdens zijn presidentschap leerde over mentale gezondheid nu toepassen in deze huidige situatie.

Barack Obama ging ter ere van zijn memoires A Promised Land in gesprek met TheSkimm. In het boek gaat hij dieper in op zijn kindertijd, zijn huwelijk met Michelle, zijn weg naar het Witte Huis en zijn eerste termijn als president. In onderstaande video van TheSkimm probeert hij ons in 60 seconden mee te nemen door zijn leven:

https://www.bedrock.nl/becoming-michelle-obama-netflix/

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️