Monique van den Boomen
Monique van den Boomen Psyche 16 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

De interessantste TED Talks over het vinden van balans tussen werk en privé

Altijd iets moeten en geen tijd meer hebben voor jezelf. Tegenwoordig moet alles snel en hebben we het altijd druk. Maar hoe vind je de perfecte balans tussen werk en privé? BEDROCK ging op zoek naar de meest inspirerende TED Talks die je helpen om een goede work-life balance te creëren.

Alain de Botton: A kinder, gentler philosophy of success

In deze maatschappij beoordelen we elkaar volgens Alain de Botton te veel op basis van een visitekaartje. Hij vertelt ons waarom het in je leven niet moet draaien om succes. Je moet jouw verlangen naar succes opzij zetten om plezier te kunnen vinden in wat je doet.

Anne-Marie Slaughter: Can we all “have it all”?

We willen allemaal overal in uitblinken, op ons werk, maar ook privé. Maar kan dat wel samen? Anne-Marie Slaughter vertelt over de combinatie van werk en privé en haar persoonlijke ervaringen.

Lees ook: Hoe kun je helemaal jezelf zijn? TED Talk-spreker Glennon Doyle geeft 5 tips

Arianna Huffington: How to succeed? Get more sleep

Volgens Arianna Huffington begint succes bij een goede nachtrust. Om een productief, geïnspireerd en gelukkig leven te leiden heb je voldoende slaap nodig.

Nigel Marsh: How to make work-life balance work

Nigel Marsh vertelt over de balans tussen werk en privé en hoe je die creëert. Wij zijn volgens hem zelf verantwoordelijk voor het stellen en bewaken van de grenzen die we in ons leven willen.

Shawn Achor: The happy secret to better work

Shawn Achor vertelt over het geheim om beter te presteren op het werk. Volgens hem start het allemaal met geluk; we denken dat we gelukkig zullen zijn als we succesvol zijn, maar we zullen pas succesvol zijn als we gelukkig zijn.

Meer interessante TED Talks

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
De interessantste TED Talks over het vinden van balans tussen werk en privé
Sluiten