Alrik de Jong
Alrik de Jong Better World 4 feb 2021

5 iconische Adidas-sneakers die vanaf nu duurzaam zijn

Eind vorig jaar maakte Adidas bekend dat de Stan Smith, ’s werelds best verkochte schoen, vanaf dit jaar 100 procent duurzaam is. Nu zijn er ‘groene’ iconen bijgekomen. De nieuwste vegan sneakers op een rij!

Voorheen moest je voor duurzame sneakers vooral shoppen bij merken als Veja en Everlane. Vooral ook blijven doen, maar steeds meer reguliere merken gaan ook vegan. Een goede ontwikkeling, en Adidas zit wat dat betreft in de kopgroep.

Iconische sneakers van Adidas nu duurzaam

De vegan iconen bestaan voornamelijk uit gerecycled polyester met een premium PU-coating uit Japan, dat aanvoelt als leer.

De buitenzolen bestaan uit gerecycled rubber en de veters zijn gemaakt van verschillende gerecyclede materialen. Dragers merken geen verschil tussen de nieuwe en oude sneakers, zo belooft Adidas.

Een overzicht:

1. Vegan Superstar

(Afbeelding: AdidasOriginals)

Deze classics uit de jaren 70 zijn vanaf nu duurzaam. Verkrijgbaar in het zwart en wit voor €100.

2. Vegan Samba

(Afbeelding: AdidasOriginals)

Adidas Samba: plat, stijlvol en de gummy zool maakt de sneakers uniek. De duurzame versie is verkrijgbaar in het wit en zwart voor €90.

3. Vegan Continental 80

(Afbeelding: AdidasOriginals)

Door naar de fitness-studio’s van de jaren 80, waar de Adidas Continental 80 groot werd. De duurzame variant van deze klassieke sneakers koop je voor €100.

Ook leuk: 5 duurzame kledingmerken van Nederlandse bodem

4. Adidas Vegan Sleek

(Afbeelding: AdidasOriginals)

Sorry heren, dit is een damesmodel, maar mannen met kleine voetjes kunnen deze sneakers ook dragen. Ze gaan tot en met (dames)maat 44. Je koopt de duurzame sneakers voor €90.

5. Stan Smith

(Afbeelding: AdidasOriginals)

Zoals gezegd is de groene toekomst van Adidas al ingeluid met de vegan versie van het iconische model Stan Smith. De duurzame sneakers zijn verkrijgbaar met donkerblauwe en groene details voor €99,95.

Dit artikel verscheen eerder op Manners

Meer duurzame mode:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
5 iconische Adidas-sneakers die vanaf nu duurzaam zijn
Sluiten