Leonie Collombon
Leonie Collombon Betere wereld 21 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

7x de fijnste duurzame hotspots in Praag

Dwaal je door Praag, dan valt vooral de oudheid van de stad op. De Tsjechische hoofdstad doet met al haar prachtige bruggen en gebouwen denken aan de middeleeuwen, maar dat betekent niet dat er niet ook gemoderniseerd wordt. In veel van die gebouwen vind je namelijk de duurzame hotspots van Praag.

Van vega(n) restaurants tot ethisch verantwoorde kledingwinkels en parken om uren in te wandelen: in Praag vind je genoeg groen. Het begint al met je reis ernaartoe: daar hoeft namelijk geen vliegtuig aan te pas te komen. In iets meer dan een volle werkdag sta je, met een korte overstap in Berlijn, in het midden van de stad. Vanuit daar bezoek je uiteraard die iconische bruggen, kerken en andere gebouwen die de stad zo magisch maken, maar kun je ook tijd inplannen voor deze duurzame plekken.

Duurzame hotspots Praag: de parken

Wie zijn stedentrip graag met een beetje natuur combineert, komt in de hoofdstad van Tsjechië goed aan z’n trekken. Als je vanaf de oude stad de bekende Karelsbrug oversteekt, sta je namelijk zo in één van de twee grootste parken van de stad. Het Letna-park biedt een fantastisch uitzicht over de stad aan de andere kant van de rivier. In het Petrin-park vind je genoeg vermaak voor een hele dag- van een spiegelhuis tot de Praagse Eiffeltoren en eindeloos veel wandelpaden om heerlijk op te verdwalen.

Vega(n) restaurants

Hoewel de traditionele Tsjechische keuken veel vlees bevat, zijn er in een wereldstad zoals Praag genoeg vega(n) restaurants te vinden. De meeste daarvan bevinden zich in en rondom het toeristische centrum, waardoor je er vanuit je verblijf gewoon heen wandelt. Favorieten? Dat zijn Vegans Prague, Bistro Strecha en Pastva. Met een uitsluitend vegetarische of zelfs veganistische menukaart, wordt het hier moeilijk kiezen.

Duurzaam winkelen

Neem je graag souvenirs mee als je op citytrip gaat? In deze lijst met duurzame hotspots in Praag mogen tweedehands en ecologische winkels niet ontbreken. Voor vintage parels en tweedehands koopjes kun je terecht bij Guilt, HipStar of één van de 3SOME-locaties. Ben je op zoek naar tijdloze basics van verantwoorde merken, dan bieden winkels als freshlabels en Green Butik uitkomst.

Een duurzaam weekend Praag? Geen probleem dus! Mocht je een van jouw ontdekte parels missen, stuur een mail naar [email protected]

Op deze online platforms (ver)koop je het beste tweedehands kleding

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️