Leonie Collombon
Leonie Collombon Betere wereld 21 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Creëer een groen walhalla met de tuintrends van 2024

Het duurt nog even, maar voor je het weet breekt de tijd van dagenlang in de tuin of op het balkon zitten weer aan. Wie duurzaam leeft, heeft al lang vaarwel gezegd tegen eindeloos veel tegels en beton, maar de tuintrends van 2024 maken van jouw buitenplek een nóg groener walhalla.

Of je nou een gigantische tuin hebt waar je alle kanten mee op kunt of het moet doen met een minuscuul balkon: van de tuintrends voor dit jaar worden we heel blij.

Tuintrends 2024: groen, groen en nog eens groen

Intratuin, pionier op het gebied van tuinieren, stelde de trends van aankomend seizoen op. Het resultaat? Veel groen en bohemian sferen, weinig tegels en beton. Precies waar we als natuurliefhebbers blij van worden, dus. Toch zijn er ook in het tuintrendrapport verschillende stijlen te ontdekken, waardoor iedereen zijn of haar buitenplekje naar eigen smaak kan inrichten. Eén ding hebben de trends gelukkig gemeen: planten en bloemen mogen niet ontbreken.

Trend 1: Colourful cottage

Intratuin / Bart Brusee

Denk je aan landelijk, dan zie je waarschijnlijk veel rotan en beige tinten voor je. Bij Colourful cottage klopt dat eerste, maar wordt beige ingeruild voor een heleboel kleur. Die kleur en natuurlijke materialen leveren de perfecte balans tussen vrolijk en rust op. Ga voor grote meubelen in een neutrale tint voor tijdloosheid en zoek de kleur in accessoires zoals kussens en plantenpotten.

Genoeg planten mogen natuurlijk niet ontbreken in zo’n colourful cottage-tuin. Kies paarsblauwe violen, een perk vol plukgroente en landelijk ogende exemplaren zoals de Japanse notenboom.

Trend 2: Pura vida

tuintrends 2024
Intratuin / Bart Brusee

Voor je gevoel in Costa Rica of Zuid-Spanje zitten, maar dat in je eigen tuin? De Pura vida-trend schrééuwt kleur en zorgt in een handomdraai voor een zomers gevoel. Die kleur wordt gecombineerd met franjes, mozaïek en zomerse details zoals fruit en bloemen.

En over bloemen gesproken… ook die zijn natuurlijk kleurrijk binnen deze trend. Denk aan zomerbloeiers, de roze Brugmansia of Lantana’s.

Trend 3: Modern luxury

tuintrends 2024
Intratuin / Bart Brusee

Liever een neutrale tuin? Modern luxury legt de focus meer op natuurlijke tinten zoals beige en bruin en is daardoor een tijdloze tuintrend. Door het gebruik van hout oogt je tuin of balkon luxe, maar natuurlijk in één.

Hoewel kleur in de meubels en accessoires ontbreekt, komt er ook in deze trend genoeg groen naar voren. In plaats van kleurrijke bloemen wordt Modern luxury gecombineerd met rustgevende planten zoals waterlelies, vijgenboompjes en de krentenboom.

Duurzaam wonen: Nicolyn wipte tegels en heeft nu de ultieme groene tuin

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️