Maartje Vis
Maartje Vis Betere wereld 7 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

The Pollinators biedt groene droombaan: de vruchtbaarste en meest (bio)diverse vacature van Nederland

The Pollinators, de non-profitorgaanisatie die zich inzet voor het welzijn van bestuivende insecten en het bevorderen van de biodiversiteit, is op zoek naar ‘groene werkbijen’ in elke regio in Nederland.

Bestuivers zoals de wilde bij en de zweefvlieg, blijven maar afnemen en dat is alarmerend: het bedreigt ons ecosysteem en onze voedselvoorziening. The Pollinators wil dit proces tegenhouden.

Werken bij The Pollinators: dit houdt deze biodiverse droombaan in

Sinds 2016 werkt de organisatie aan het herstel van het Nederlandse landschap. Ze brengen bloemen en bomen terug, maken mensen bewuster over biodiversiteit en streven een gezondere relatie met de natuur na. Wat houdt een baan bij hen in?

Lokale Super Pollinators

Ondanks The Pollinators al door heel Nederland actief zijn, hebben zij behoefte aan extra lokale vertegenwoordigers: ‘groene harten’ die zich met enthousiasme inzetten om de bestuivers te beschermen. Daarvoor hebben zij nu een vacature openstaan. In alle uithoeken van het land zijn ze op zoek naar lokale Super Pollinators.

De baan bij deze organisatie heeft dus zeker een groene missie. In het publieke debat lijken rechten en vertegenwoordiging voor de natuur steeds centraler te staan. In het boek ‘Rechten voor de natuur’ van Jessica den Outer, dat dit jaar uitkwam, beschrijft zij een opkomende juridische beweging die achter een holistische benadering van milieubescherming staat.

De natuur ziet Jessica niet als eigendom van de mens, maar als een entiteit met intrinsieke waarden en eigen rechten. Door middel van deze vacature kunnen burgers zich inzetten voor de natuur. Met name voor de bestuivende insecten, die hebben juist nú je hulp hard nodig!

Vacature voor een groene en biodiverse baan bij The Pollinators.
Bron: The Pollinators

The Pollinators: Wat voor een werk ga je doen?

Als Super Pollinator zet je je in voor het bestuiven in heel Nederland, met speciale aandacht voor je eigen provincie. Je deelt kennis over biodiversiteit en bestuivers en zet je ervoor in om hen te behouden. Ook organiseer en leid je lokale evenementen. Voor de baan volg je een 3-daagse opleiding van The Pollinators. Op Nationale Zaaidag, 22 april, word je daarna geïnaugureerd. Met deze baan draag je bij aan een betere wereld. De organisatie wil graag in elke provincie één Super Pollinator.

Thomas van de Beek, de oprichter van Stichting The Pollinators, vertelt waarom lokale vertegenwoordigers het verschil kunnen maken. “We willen en zijn de leukste beweging voor bestuivers en biodiversiteit. Niet door met een vingertje te wijzen, maar juist door met elkaar vanuit optimisme en positiviteit te werken aan oplossingen. En daar zijn zo veel mogelijk verschillende initiatieven voor nodig. Juist door in iedere provincie een lokale vertegenwoordiger te hebben hopen we nog beter een vinger aan de pols te kunnen houden over wat er op lokaal gebied speelt en het verschil te kunnen maken. Iedere provincie heeft namelijk haar eigen uitdagingen als het gaat om biodiversiteit en bestuivers.”

Spreekt deze baan je aan? Solliciteer dan nu voor de functie via hun site, www.thepollliantors.nl/werken-bij. Tot en met 13 maart 2024 kan je reageren.

Detoxen van je telefoon: dit zijn de voordelen en zo doe je het

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️