Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Welzijn 26 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

Dit is de reden waarom je soms bultjes of acne op je borsten hebt

Alsof acne in je gezicht nog niet vervelend genoeg is, krijg je soms ook wel ‘ns bultjes op andere plekken op je lichaam. Zo’n typische plek daarvoor? De borst(en)! Vind jij die acne op je borsten altijd maar wat vreemd? Eigenlijk is het best logisch, en dit is waarom.

In feite is acne op je borsten niet heel verschillend van acne in je gezicht. Toch vinden we de bultjes op onze borstkas al gauw opmerkelijk. Lees je volgende oorzaken, dan merk je echter hoe logisch het allemaal is. En nee, dat heeft niets met een gebrek aan lichaamshygiëne te maken.

Oorzaken van acne of bultjes op je borsten

1. Je hebt grote borsten

Op Healthfully lezen we dat vrouwen met grotere borsten meer vatbaar zijn voor acne. Heel onlogisch is dat niet, want hoe groter je borsten, hoe meer ze tegen de stof van je kleding gaan schuren en hoe meer kans op irritaties.

Het kan hierbij helpen om altijd een schone BH te dragen die perfect aansluit bij de grootte van de borsten. Ben je onzeker over je cupmaat? Met deze tips leer je van je lichaam houden zoals het is.

2. Je sport veel

Sport je veel? Goed bezig! Je haalt er namelijk allerlei voordelen uit. Alleen is het zo dat de combinatie van een sport-bh met een dosis zweet aanstoot kan geven tot acne op je borsten.

Lees ook: Waarom het tijd is nu écht te kiezen voor natuurlijke producten, experts leggen uit

Hierbij helpt het om je sport-bh meteen na het sporten uit te trekken en je te wassen met een natuurlijke zeep.

3. Lang haar

Deze had je misschien niet zien aankomen, maar ook lange haren kunnen zorgen voor bultjes ter hoogte van je borsten. Dat is voornamelijk het geval voor wie olie of andere sprays gebruikt om het haar mee te behandelen. Wanneer de haarlokken dan losjes in de regio van onze borsten hangen, zorgen de haarproducten voor irritaties in die regio. Makes sense!

Dit vind je misschien ook interessant: 6 dingen die mensen met een mooie huid doen

Je haren vaker in een paardenstaart dragen helpt hierbij. Draag je je haar toch liever los? Begin dan met je haren alvast altijd in een staart te dragen tijdens je slaap.

4. Lichaamsproducten

Natuurlijk is het leuk om ons lichaam vol met olie en crèmes in te smeren, maar deze producten kunnen ook de oorzaak zijn van onzuiverheden op je borst. Dit gaat van zonnecrème tot bodylotion, maar ook je massageolie kan er invloed op hebben.

5. Je zweet veel

Sommige mensen zweten nu eenmaal meer als andere mensen, zelfs tijdens hun slaap.

Ben jij zo iemand? Kies dan voor luchtig beddengoed en was je lakens regelmatig. Dit is trouwens hoe vaak je je beddengoed eigenlijk zou moeten wassen.

Et voilà, plots zijn die bultjes op je borsten helemaal niet zo gek meer, toch? Gelukkig is acne op je borsten niets onoverkomelijk en kom je er met bovenstaande tips zó weer vanaf.

Meer over huidverzorging

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️