Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Better World 24 dec 2018

8 x groene bedrijven die ons het zero waste-leven makkelijker maakten in 2018

7. BlueCity

BlueCity visualisatie
Bron: BlueCity

Hoe BlueCity Rotterdam tot voorbeeldstad voor de circulaire economie wil maken

Zero waste: de ideale levensstijl waarbij je op een plasticdieet gaat en geen afval produceert. Maar waar begin je? En hoe ver ga je? In deze rubriek neemt Bedrock je mee in het zero waste-leven van personen en organisaties. Zij delen hun weg, tips en toekomstdromen.

We spreken met Diana van Ewijk (42), storyteller bij BlueCity in Rotterdam. BlueCity – een platform voor ondernemers – is de start van de blauwe economie in Nederland. Het concept: de ene ondernemer maakt een product van het afval van een andere ondernemer.

Hoe is BlueCity opgezet?

“Het is opgericht door Siemen Cox. Een boek dat hij las over de blauwe economie, was zijn inspiratie om RotterZwam op te richten: zijn eigen onderneming waarmee hij oesterzwammen op koffiedik maakt. Hij startte zijn bedrijf in het oude zwembad Tropicana, omdat hij potentie zag in dit gebouw. Doordat het pand zo groot is en zo centraal in de stad ligt, vond hij het een ideaal pand om meer ondernemers in te vestigen. De blauwe economie gaat over elkaars afval gebruiken. Siemen gebruikte het koffiedik voor zijn oesterzwammen van restaurant Aloha en hij wilde dat een andere ondernemer weer iets nieuws van zijn afval kon maken. Zo begon hij met steeds meer ondernemers te verzamelen in een toen nog anti-kraak en leeg zwembad om samen BlueCity op te richten.”

Lees het hele interview: Hoe BlueCity Rotterdam tot voorbeeldstad voor de circulaire economie wil maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
8 x groene bedrijven die ons het zero waste-leven makkelijker maakten in 2018
Sluiten