Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Better World 24 dec 2018

8 x groene bedrijven die ons het zero waste-leven makkelijker maakten in 2018

5. Dopper

Dopper
Bron: Dopper

De oprichter van waterflesmerk Dopper: “Ik wil de onzin van mineraalwater de wereld uit helpen”

Zero waste: de ideale levensstijl waarbij je op een plasticdieet gaat en geen afval produceert. Maar waar begin je? En hoe ver ga je? In deze rubriek neemt Bedrock je mee in het zero waste-leven van personen en organisaties. Zij delen hun weg, tips en toekomstdromen.

Deze keer spreken we met Merijn Everaarts (45), de oprichter van Dopper: het Nederlandse merk dat duurzame waterflessen maakt. Door zijn enorme frustratie over al het plastic afval dat op straat belandt, heeft hij Dopper opgezet. De grote droom van Dopper is niet alleen dat water vervoerd wordt in de duurzame waterfles; vooral schoon drinkwater voor iedereen is de prioriteit.

Hoe is Dopper ontstaan?

“Dopper is gevestigd in Haarlem; waar ik vandaan kom. Op het strand keek ik uit op een mooie zee, maar ik zag ook een zee van plastic. Bij thuiskomst zag ik een documentaire over plastic soep – dit was 10 jaar geleden – en dat was toen nog helemaal niet bekend in Nederland. En ik dacht: als niemand dit weet, dan moet iemand dit verhaal vertellen. En voorkomen dat er niet nog meer plastic bij komt. Toen heb ik een oplossing bedacht.”

Lees het hele interview met Dopper: De oprichter van waterflesmerk Dopper: “Ik wil de onzin van mineraalwater de wereld uit helpen”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
8 x groene bedrijven die ons het zero waste-leven makkelijker maakten in 2018
Sluiten