8 x groene bedrijven die ons het zero waste-leven makkelijker maakten in 2018

3. LENA The Fashion Library

kledingrek

Suzanne (33) matcht mode met zero waste: “Hoe leuk is het als iemand anders geniet van de kleding die wij niet dragen?”

Zero waste: de ideale levensstijl waarbij je op een plasticdieet gaat en geen afval produceert. Maar waar begin je? En hoe ver ga je? In deze rubriek nemen The Issue en Bedrock je mee in het zero waste-leven van personen en organisaties. Zij delen hun weg, tips en toekomstdromen.

Dit keer een kijkje bij Suzanne Smulders (33), mede-oprichtster van LENA The Fashion Library. Bij LENA leen je kleding in plaats van het te kopen. En als je erop uitgekeken bent, breng je het gewoon terug en leen je weer iets anders. Goed voor je portemonnee én een mooie stap richting zero waste.

Jullie koppelden mode aan zero waste. Hoe ben je met zero waste in aanraking gekomen?

“Ik vond mode heel leuk en ik was vooral nieuwsgierig naar de psychologie erachter. ‘Waarom kiezen mensen voor bepaalde merken en wat heeft dat voor invloed op jou als persoon?’ Ik heb daarom AMFI en de Mode Academie gedaan. Het werd mij al snel duidelijk hoe slecht de fashionindustrie is voor de aarde. Mode moet leuk zijn, maar als je hoort wat er allemaal gebeurt in die industrie, vind ik het niet leuk meer. Ik twijfelde of ik nog wel in de mode wilde werken. Maar ik bedacht me dat ik het ook kon omdraaien: júist in die industrie werken en het veranderen in iets positiefs.”

Lees het hele interview met Suzanne: Suzanne (33) matcht mode met zero waste: “Hoe leuk is het als iemand anders geniet van de kleding die wij niet dragen?”

Fan van onze illustraties? Download onze wallpapers (voor laptop en mobiel!)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang ze gratis in je inbox 👇

Reageer op artikel:
8 x groene bedrijven die ons het zero waste-leven makkelijker maakten in 2018
Sluiten