Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Better World 24 dec 2018

8 x groene bedrijven die ons het zero waste-leven makkelijker maakten in 2018

2. Plastic Soup Foundation

plastic soup
Bron: Harmen Spek

De Plastic Soup Foundation: “We gaan door tot de plastic lekkage stopt”

Zero waste: de ideale levensstijl waarbij je op een plasticdieet gaat en geen afval produceert. Maar waar begin je? En hoe ver ga je? In deze rubriek nemen The Issue en Bedrock je mee in het zero waste-leven van personen en organisaties. Zij delen hun weg, tips en toekomstdromen.

We spreken met milieukundige Jeroen Dagevos (41), Head of Programs bij de Plastic Soup Foundation. Een non-profit organisatie die zich bezighoudt met zero waste en de grote lekkage van plastic bij de bron wil stoppen.

Plastic lekkage is wanneer plastic in de vorm van macro, micro of nanoplastics in het milieu terecht komt. Dus zowel het plastic in de oceaan als het plastic dat wij – de consument – gebruiken in ons dagelijkse leven. Dat probleem pakt de Plastic Soup Foundation aan.

Wat is het doel van Plastic Soup Foundation?

“Om de lekkage van plastic naar het milieu te voorkomen. Overal op aarde zit plastic. Van op de Himalaya toppen tot in de diepzee. Maar het zit ook in ons drinkwater en in de lucht: letterlijk overal dus. We hebben een gigantisch probleem en dat is dat wij willen voorkomen. We willen de lekkage van plastic stoppen aan de bron.”

Lees het hele interview met de Plastic Soup Foundation: De Plastic Soup Foundation: “We gaan door tot de plastic lekkage stopt”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
8 x groene bedrijven die ons het zero waste-leven makkelijker maakten in 2018
Sluiten