8 x groene bedrijven die ons het zero waste-leven makkelijker maakten in 2018

8. DGTL

mensen dansen in een zaal

DGTL Festival: “Het is duurzamer om naar ons festival te komen dan thuis te blijven”

Zero waste: de ideale levensstijl waarbij je op een plasticdieet gaat en geen afval produceert. Maar waar begin je? En hoe ver ga je? In deze rubriek neemt Bedrock je mee in het zero waste-leven van personen en organisaties. Zij delen hun weg, tips en toekomstdromen.

Deze week spreken we met Gerke de Groot (33), global director van het meest duurzame festival van Nederland: DGTL. Inmiddels produceer je minder afval als je met je heupen staat te schudden op DGTL dan wanneer je een dagje thuis blijft. Win-win dus, voor zowel jezelf als de aarde.

Wie heeft DGTL opgericht?

“DGTL is een initiatief van Jasper Goossen, Reinier Suyderhoud, David Opdam en Tom Veldhuis. 6 jaar geleden begon het project als een soort fusie tussen Pleinvrees en Strafwerk, festivals die we ook organiseren.

Hoe kwamen jullie op het concept?

“Het eerste jaar was het een vrij recht toe recht aan festival: een goede line-up en een vette locatie. Vanaf het tweede jaar zijn we ons in het concept gaan verdiepen. We voegden duurzame initiatieven toe. Duurzaamheid werd steeds belangrijker en daar zijn we ieder jaar iets meer voor gaan doen.”

Lees het hele interview over DGTL: DGTL Festival: “Het is duurzamer om naar ons festival te komen dan thuis te blijven”

Fan van onze illustraties? Download onze wallpapers (voor laptop en mobiel!)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang ze gratis in je inbox 👇

Reageer op artikel:
8 x groene bedrijven die ons het zero waste-leven makkelijker maakten in 2018
Sluiten