Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Better World 24 dec 2018

8 x groene bedrijven die ons het zero waste-leven makkelijker maakten in 2018

1. Delicious Food

zero waste
Bron: Delicious Food

Het zero waste-leven van Ineke, eigenaresse van Delicious Food: “Als je er bewust over nadenkt, ben je al op de goede weg”

Zero waste: de ideale levensstijl waarbij je op een plasticdieet gaat en geen afval produceert. Maar waar begin je? En hoe ver ga je? In deze rubriek nemen The Issue en Bedrock je mee in het zero waste-leven van personen en organisaties. Zij delen hun weg, tips en toekomstdromen.

Deze keer spreken we Ineke Schrama (37), eigenaresse van de bulkwinkel Delicious Food in Amsterdam-West. Delicious Food was één van de eerste zero waste initiatieven in Nederland. De bulkwinkel – waar je biologische boodschappen doet zonder plastic verpakkingen – is zeventien jaar geleden opgericht door de ouders van Ineke, de huidige eigenaresse sinds 2009.

Hoe kwam je op het concept van Delicious Food?

“Mijn ouders werkten vroeger in een biologische winkel. Zij wilden er graag zelf één, zodat ze geen boodschappen meer hoefden te doen. Met zero waste in het achterhoofd hebben zij Delicious Food opgericht en zijn ze begonnen met producten te verkopen zonder verpakkingen, zoals een pindakaasmachine en wijntap.”

Lees het hele interview met Ineke: Het zero waste-leven van Ineke, eigenaresse van Delicious Food: “Als je er bewust over nadenkt, ben je al op de goede weg”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
8 x groene bedrijven die ons het zero waste-leven makkelijker maakten in 2018
Sluiten