Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Welzijn 12 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Last van stijve hamstrings? Met deze fijne yogaflow maak je ze weer soepel

Yoga is een krachtige manier om stress te verminderen. De stress in je hoofd, maar ook de stress in je lichaam. Merk jij dat je last het van stijve hamstrings? Met de onderstaande yogaflow krijg je jouw hamstrings weer helemaal soepel.

Yoga kan helpen je immuunsysteem te verbeteren, het kan je helpen om op te laden, en yoga kan zelfs helpen om zwanger te worden. Volgens de wetenschap heeft yoga een unieke kracht, dus een yogales op zijn tijd is alleen maar aan te raden.

Er zijn tegenwoordig alleen zoveel verschillende soorten yoga, dat het soms moeilijk is om te kiezen welke nou bij jou of bij je mood past. Vind je dit ook lastig? Ga dan voor een vorm van yoga die past bij de pijntjes en de stijve spieren in jouw lichaam.

Oooommm… dit betekent het Om-symbool uit je yogaklas

De fijne yogaflow in dit artikel gaat bijvoorbeeld helpen bij stijve hamstings. Meer behoefte aan balans en stabiliteit? Dan wil je deze oefeningen onder de knie krijgen.

Yoga voor flexibelere hamstrings

Merk je dat jouw hamstrings de afgelopen tijd steeds stijver worden? Dat kan meerdere oorzaken hebben: je hebt iets te fanatiek gesport, of juist te veel gezeten.

Gelukkig is er een manier om jouw hamstrings instant soepeler te maken: een yogaflow waarbij de forward fold centraal staat. De routine duurt 40 minuten en zorgt gegarandeerd voor een fijne stretch in jouw benen.

Je hebt voor deze routine twee yogablokken, een matje en een handdoek nodig. Maar zoals yogalerares Rita Murjani in de video al zegt: wees creatief als je dit niet in huis hebt. De blokken kan je bijvoorbeeld prima vervangen door (woorden)boeken.

Succes!

Meer fijne yoga oefeningen

Ook fijn om te doen: deze 7 fijne yogaposes die perfect zijn voor elke hardloper. We weten allemaal dat een flink stuk hardlopen je niet in de koude kleren gaat zitten. Zorg daarom extra goed voor jouw lichaam na een run, en besteed extra aandacht aan het stretchen van je spieren.

Houd je van afwisseling, en heb je meer inspiratie nodig voor een fijne yogaflow? Bekijk dan de onderstaande BEDROCK-artikelen eens:

Als je nog niet veel weet over de wereld van yoga (en alle voordelen die het beoefenen van yoga met zich meebrengt), dan raden we je aan om onze interviews met yoga icoon Tara Stiles door te lezen.

We spraken haar over haar nieuwe boek, over de essentie van een gezonde levensstijl, waarom het voor veel mensen lastig is om vol te houden en wat haar eigen valkuilen zijn op dit gebied.

> Hier vind je deel 1, en hier vind je deel 2.

(Stoere) mannen doen aan yoga en dit is waarom jij dat ook zou moeten doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

SELF

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️