Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Welzijn 24 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

In gesprek met yoga-icoon Tara Stiles over haar nieuwste boek (deel 1)

Als yoga-icoon Tara Stiles met een nieuw boek komt, dan willen we dat lezen. En als we de kans krijgen om met haar te praten, dan doen we dat maar al te graag. Ze is namelijk één van de meest bekende yogi’s ter wereld, met haar eigen moderne yogastijl die in meer dan 100 landen wordt beoefend. Daarnaast schreef ze al eerder 6 bestsellers, waaronder: Slim Calm Sexy Yoga en Yoga Cures en werd ze door The New York Times omgedoopt tot ‘yoga rebel’.

Mocht je nog geen girl crush op deze übercoole yoga guru hebben, lees dan even verder, want Bedrock mocht een dik half uur met haar bellen en álles vragen over (onder andere) haar nieuwe boek.

Clean mind, clean body

Tara Stiles (40) was één van de eerste yogaleraren die via YouTube les gaf. Ze werd wereldberoemd en maakte yoga toegankelijk voor iedereen. Haar geheim: no pressure. Inmiddels heeft ze een imperium gebouwd rondom haar eigen vorm van yoga, Strala Yoga, die is ontwikkeld om yoga laagdrempelig en vooral heel leuk te maken.

Naast yogakennis heeft ze ook een rijke schat aan wijsheid over een gezonde lifestyle en die deelt ze graag met ons via haar nieuwste boek: Clean mind, clean body. Hierin biedt Tara een 4-weekse detox-methode, waarmee je binnen 28 dagen een gezond lichaam en een heldere geest creëert.

Ze helpt je om dagelijkse routines te doorbreken en gezonde gewoontes te ontwikkelen, zowel mentaal als fysiek.

Hoe ben je op het idee gekomen om een detox boek te schrijven?

Ow gosh, ik was er al een tijdje mee bezig. De afgelopen jaren zag ik namelijk dat yoga en wellness steeds populairder werd en dat het werd opgepikt door de snelle Westerse wereld. Maar het lijkt w

el alsof het allemaal iets té populair is geworden. Heel commercieel en mensen denken dat als ze maar regelmatig naar de yogales gaan, een massage boeken en een groene smoothie nemen, dat ze dan goed bezig zijn. Terwijl ze van hot naar her blijven rennen, hun vrije tijd doorbrengen op social media en totaal niet mindful bezig zijn.

Dus het boek beschrijft meer een detox-methode van die lifestyle. Je leert vertragen, versimpelen, veranderen wat je niet meer nodig hebt en de juiste prioriteiten stellen. Dat gecombineerd met beweging, yoga en Tai Chi – en dan niet alleen op de yogamat, maar in je hele leven.

Dus het gaat ook over hoe je achter je bureau zit, hoe je je verhoud tegenover anderen, hoe je in de wereld staat en hoe de relatie met jezelf is.”

Er zijn al veel van dit soort boeken. Wat is nieuw aan jouw detox-methode?

“Nou, het is geen methode om jezelf te verbeteren of om gewicht te verliezen. Het is meer gemaakt om naar je dagelijkse leven te kijken en kleine dingen te veranderen, waardoor je beter in staat bent contact te maken met jezelf. Het gaat er niet om dat je de oefeningen precies gaat doen zoals in het boek, maar het gaat erom dat je wordt geïnspireerd en dat je ze integreert in jouw leven, op een manier dat het past bij jou.

https://www.bedrock.nl/yoga-sensatie-interview/

En als je klaar bent met het programma, dan lijkt het nét alsof je het allemaal zelf bedacht hebt. Zó gemakkelijk en fijn voelt het dan. Iedereen weet dat als je iets doet wat iemand anders jou heeft opgelegd, dat je misschien het programma wel afmaakt, maar dat je dan het liefste weer heel gauw terug gaat naar je eigen manier van leven.

Daarom hoop ik dat mijn programma echt een onderdeel wordt van jouw leven.”

Hoe weet je dat deze 4-weekse-methode werkt?

“Ik wil geen claims maken, maar uit eigen ervaring weet ik dat er ongeveer een maand nodig is om te transformeren. Dat geeft je de tijd om alles rustig te verwerken en stap voor stap te verweven in je leven. Niet dat je nu per se binnen 28 dagen helemaal veranderd moet zijn, of toeleeft naar het einde. Je kunt er ook een paar maanden over doen.

Ik maak graag de vergelijking met de Ayurveda, waarin ze heel erg leven met de seizoenen. Als je je lifestyle aanpast op het seizoen, dan leef je meer in sync met de natuur. En met mijn programma gebruik je eigenlijk één maand om in sync te komen met jezelf.”

Deze 10 yogaposes zorgen voor een instant energie boost

Wil je meer lezen over Tara Stiles? Houd dan onze website in de gaten voor deel 2 van dit interview, waarin we onder andere praten over de essentie van een gezonde levensstijl, waarom het voor veel mensen lastig is om vol te houden en wat haar valkuilen zijn op dit gebied.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️