Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 16 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

De volle maan staat vanavond in Leeuw: we just wanna have fun!

Elke volle maan is een moment van reflectie wanneer ze staat te schitteren in de hemel. De maan is tijdens dit hoogtepunt niet alleen maar mooi, maar laat ons ook reflecteren en geeft nieuwe inzichten. Een intens moment waarbij de volle maan van 16 februari ons om onze emoties te waarderen.

Modern astroloog de Maannomade legt uit wat we van de volle maan kunnen verwachten.

De volle maan van 16 februari 2022: in Leeuw

De maan met invloed op onze emoties en onderbewustzijn komt tijdens de volle maan tot een hoogtepunt waardoor we haar energie nog sterker voelen! Zowel zon als maan hebben invloed op de zwaartekracht waardoor een wrijving ontstaat die we op aarde voelen. Geen wonder dat de kans groot is dat je tijdens de volle maan sneller overprikkeld of vermoeid bent.

Volle maan staat voor afsluiting

De volle maan is namelijk het hoogtepunt waarbij we naar binnen gaan keren en gaan reflecteren om te zorgen voor afsluiting. Geen gemakkelijk hoogtepunt dus zeg maar hallo tegen de nieuwe inzichten die je naast vermoeidheid van dit spectaculaire hoogtepunt zullen krijgen. Een volle maan vol indrukken dus die je de dagen voorafgaand en na de volle maan zal gaan merken.

Ook lezen: De wetenschap is om: we slapen écht slechter bij volle maan

Tijdens de volle maan staat de maan recht tegenover de zon en zitten wij – als aarde – er precies tussen in. Tijdens de volle maan van 16 februari staat de maan in Leeuw en de zon in Waterman. Twee tegenovergestelde sterrenbeelden met elk een eigen agenda.

Wat kun je deze volle maan verwachten?

Waar Leeuw ons juist onbezorgd plezier wil laten maken, is het Waterman die ons de sombere waarheid van wereld wilt laten inzien. Een tegenstelling die wrang kan aanvoelen, maar die ons emotioneel juist in balans zal brengen.

We leven in een wereld waarin er steeds meer zorgen zijn. Zorgen rondom de pandemie, duurzaamheid van de aarde en hoe we ons huidige leven invulling gaan geven om ook voor anderen wat te kunnen betekenen. Een wereld waarin machtsmisbruik aan het licht komt en de waarheid toch niet helemaal in het midden lijkt te liggen.

Lees ook: Wanneer is het volle maan en wat is de invloed ervan?

Maar waar verantwoordelijkheden en zorgen zijn, ligt ook een grote drang om alles te willen vergeten door middel van struisvogelpolitiek en gewoon door te leven alsof er niks aan de hand is.

Het meeste uit de volle maan halen

Nu de volle maan in Leeuw staat, gaan we reflecteren hoe we met deze tegenstelling omgaan. Hoe blijven we plezier in ons leven houden nu we zoveel aan ons hoofd hebben? En hoe vergeten we niet om stil te staan bij wat er speelt, zonder meegesleurd te worden door sombere gedachten?

De volle maan in Leeuw helpt ons te relativeren en vaker stil te staan bij de diepte- en hoogtepunten van het leven. De inzichten van de volle maan zijn niet altijd zacht, maar soms ook de waarheid die we onder ogen moeten komen. Stel jezelf daarom open voor de gedachten die binnen komen tijdens de volle maan, want ze zullen je veel leren.

Must read: Een volle maan ritueel om alles uit de kracht van de maan te halen

Naast reflecteren krijgen we ook nieuwe tools die ons verder zullen helpen. Zo leert de volle maan ons om volop in het leven te staan. Het leven is kort en ondanks de zorgen moeten we juist het plezier gebruiken om te dealen met de zware momenten die nog gaan komen.

Tijd voor dat drankje, dat ene feestje of die spetterende outfit. You do you!  

Fijne volle maan!

Must listen: Bedrock Talks: een niet-zweverig verhaal over astrologie met modern astrologe Maannomade

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️