Eva Spigt
Eva Spigt Betere wereld 2 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Anna Looze van Eleonora (22): ‘Vintage sieraden zijn voor mij betekenisvol en duurzaam’

Nu de feestdagen eraan komen, kan een mooi sieraad op je verlanglijst of om je eigen vinger niet ontbreken. Je kan een spiksplinternieuw nieuw juweel scoren, maar nog leuker én duurzamer, is het om een vintage exemplaar te scoren.

Wij gaan in gesprek met de 22-jarige Anna Looze van Eleonora Vintage Jewelry waarom vintage juwelen een betekenisvolle een duurzame toevoeging aan je garderobe zijn.

Vintage sieraden zijn betekenisvol

Hoewel de meeste sieraden waarschijnlijk betekenisvol zijn, een mooie herinnering aan een vakantie, je grote liefde of (werk) prestatie, heeft een vintage juweel er al een hele geschiedenis op zitten.

De tofste duurzame sieradenmerken die je nog niet kende

Anna vertelt: ‘’vintage sieraden zijn allemaal one of a kind stukken, vaak van generatie op generatie doorgegeven. Het zijn eigenlijk kleine draagbare stukjes geschiedenis waar jij een nieuw hoofdstuk aan mag toevoegen. Mijn voorliefde voor sieraden begon toen mijn broers en zussen op 16-jarige leeftijd een sieraad mochten uitzoeken van mijn oma. Ik, toen tien, vond dat nog veel te lang duren. Ik heb toen van mijn eigen spaargeld een ring laten ontwerpen bij de goudsmid. Deze ring draag ik nog steeds, al zit ‘ie nu wel om mijn pink.”

Waar we in onze consumptiemaatschappij vaak voorbij gaan aan het verhaal van een kledingstuk of sieraad, vindt Anna dat maar zonde. ”Mijn passie voor sieraden heeft zich over de jaren ontwikkeld in een missie: de mooiste vintage sieraden van over de hele wereld zorgvuldig verzamelen zodat ze weer een mooi verhaal mogen vertellen.”

‘’Wanneer je bewust een mooi product toevoegt aan je garderobe, krijgt het dragen ervan zoveel meer waarde. Hoe meer geschiedenis en persoonlijke context, hoe beter je outfit. Zeker sieraden zijn kleine kunstwerkjes en wanneer je deze als onderdeel van je outfit draagt, krijgt je stijl meer eigenheid.” beaamt Anna.

Vintage sieraden zijn duurzaam

Je steentje bijdragen aan een duurzamere wereld, kan dus door te kiezen voor een vintage exemplaar. Dit komt omdat bij vintage sieraden de grondstoffen al gedolven en getransporteerd zijn. Ook heeft de edelsmid het sieraad al gesmeden.

‘’Vintage sieraden hebben reeds bewezen lang mee te gaan. Een juweel van Eleonora Vintage Jewelry koop je dan ook voor de rest van je leven.’’ vertelt Anna. De reden dat Anna alleen echt gouden sieraden verkoopt?

Anna: ‘’Ik verkoop alleen 9-, 14-, en 18-karaats (geel)goud in combinatie met de mooiste edelstenen zoals robijn en safier. Allemaal zorgvuldig uitgekozen zodat de kwaliteit gewaarborgd kan worden.’’

https://www.bedrock.nl/gouden-sieraden-van-afval/

‘’Gold plated vervaagt snel en daarmee wordt je sieraad eigenlijk waardeloos, letterlijk en figuurlijk. Op het moment dat je je sieraad niet meer draagt, gaan daarmee ook alle verhalen en mooie herinneringen verloren. Goud en echte edelstenen gaan juist levenslang mee, echte wearable stories dus.’’

Ook een girls best friend scoren? Op Eleonoravintagejewelry.com vind je naast vintage ringen, ook andere pronkstukken zoals oorbellen, armbanden, kettingen en charms. Prijzen variëren vanaf €145 voor een charm en tot €550 voor een ring.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️