Eva Spigt
Eva Spigt Duurzaamheid 18 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

De tofste duurzame sieradenmerken die je nog niet kende

Op zoek naar een duurzaam cadeautje voor jezelf of gewoon een tof green item om je festival look naar een hoger niveau te tillen? Deze sieraden zijn echte blikvangers en zijn daarnaast helemaal duurzaam gemaakt. Want een betere wereld begint… bij het kiezen van de juiste ring.

Wij zetten de tofste duurzame sieradenmerken voor je op een rij.

Duurzame sieraden

Wist je dat je ook bij het kopen van sieraden kunt letten of ze duurzaam geproduceerd zijn? Helaas worden bij het delven van de grondstoffen voor sieraden (zoals goud, zilver en stenen) vaak slechte werkomstandigheden of kinderarbeid gebruikt. Ook is de impact op het milieu groot. Gelukkig zijn er merken die het anders doen en lokaal of op een eerlijke manier produceren. Zo kan je toch die toffe ring dragen en bijdragen aan een mooie wereld.

Studio Kroewe

Studio Kroewe heeft waanzinnig mooie handgemaakte sieraden van 14-karaats gerecycled goud. De pareltjes worden ambachtelijk gemaakt in Nederland. Ook wordt er alleen gewerkt met rijke materialen zoals parels, opalen en smaragden. Niks geen groene vingers na het dragen van een prachtige Studio Kroewe ring, maar een pronkstuk die generaties lang meegaat.

https://www.bedrock.nl/zo-scoor-je-geheid-bij-kringloopwinkels-en-word-je-een-duurzame-shopper/

Founders Daisy en Elisabeth laten zich niet leiden door snelle trends maar houden juist van duurzaam, van het goud dat is gebruikt voor de sieraden tot aan de verpakking.

Laguna Treasures

Iets meer in de beach vibes? Dan is Laguna Treasures echt iets voor jou. Ze hebben mooie zilveren en gouden hangers in vormen als een surfboard, palmboom of jakobsschelp. Nog leuker zijn de pendanten waar je het zand van je favo beach in kunt doen.

Het ziet er niet alleen tof uit maar het is ook nog eens een mooie herinnering die je voor altijd met je meedraagt. Bovendien zijn de eyecatchers in kleine aantallen gemaakt op een eerlijke manier en door lokale juweliers in Azië geproduceerd.

Nowa

Wist je dat je van het afval uit je telefoon toffe sieraden kunt maken? Nowa (No Waste) is het eerste merk dat duurzame sieraden maakt van goud en zilver uit oude mobieltjes. En… dat doet niks af aan de looks.

Zo heb je toffe ‘’key to your heart’’ bedels of een self-love ketting met 4 hartjes die staan voor deze wensen: hou van je wie bent, met wie je bent, waar je bent en wat je doet. Achterop staat L.O.V.E zodat je daar elke dag aan wordt herinnerd.

Julia Otilia

Houd je meer van futuristische vormen? Julia Otilia biedt sieraden met een twist. Alles is handgemaakt dus ieder stuk is uniek. Bijzonder zijn de matte sieraden, oorbellen met rauwe parels of houten druppels.

Hoe je sieraden met edelstenen draagt voor het beste effect

Het is de passie van Julia om de fijne details van de natuur te verwerken in haar sieraden. De unieke stukken worden lokaal in Europa gemaakt van gerecycled zilver en 14-karaats goud uit Nederland.

Sieraden van hout

Wil je iets anders om je vinger dan een gouden of zilveren ring? Kies voor hout! Bij ‘’sieraden van hout’’ kan je zelfs kiezen voor een houten trouw- of vriendschapsring. Niet alleen mooi voor jezelf maar zo’n robuuste ring is ook tof voor vriendlief.

Ook maakt oprichtster Marcelle andere items van hout, zoals opvallende oorbellen of een extravagante buxusring. Alle houten items zijn op milieuvriendelijke wijze gemaakt uit hout met het FSC-keurmerk, of gewoon met takken uit de tuin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️