Bedrock's expert
Bedrock's expert Spiritualiteit 20 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Hoe je sieraden met edelstenen draagt voor het beste effect

Draag jij sieraden met edelstenen omdat je ze mooi vindt of vanwege hun positieve invloed? Om van de werking van edelstenen te profiteren, is het voor de meeste mensen voldoende om ze simpelweg bij zich te dragen. Toch kun je het effect van edelstenen wellicht nog wat versterken door ze op een bepaalde manier te dragen.

Dit zijn 3 manieren om dat te doen:

1. Maak gebruik van bepaalde punten op je lichaam

Als je sieraden met edelstenen in lijn brengt met bepaalde punten op je lichaam, dan kan het zijn dat hun effect wordt versterkt. Bijvoorbeeld door ze in de buurt van energiepunten, accupunctuurpunten of reflexpunten te dragen. Dit zijn enkele voorbeelden:

  • Rozenkwarts: Draag deze steen bij je hartchakra op het midden van je borst ter hoogte van je hart, bijvoorbeeld aan een lange ketting, om meer liefde in je leven te brengen.
  • Amethist: Een ring met een amethist draag je het beste om je middelvinger omdat deze in verbinding staat met de kringloopmeridiaan. Deze energiebaan beschermt je hart tegen stress en spanning. De amethist kan hierbij helpen.
  • Zwarte toermalijn: Draag een armbandje met deze edelsteen aan je pols zodat deze zich in de buurt van je wortelchakra bevindt als je arm naar beneden hangt. Dat zou kracht en een gevoel van veiligheid geven.

Deze edelstenen helpen om je soulmate liefde aan te trekken

2. Dit zegt de astrologie

Volgens de astrologie zijn er negen planeten die een belangrijke rol in ons leven spelen. Deze planeten corresponderen met bepaalde edelstenen. Afhankelijk van je horoscoop kun je deze edelstenen het beste op een bepaalde manier dragen. We geven enkele voorbeelden:

  • Robijn: Deze edelsteen correspondeert volgens de astrologie met de zon. Hij staat onder andere voor kracht, durf en moed. Om de kracht van de zon in je horoscoop te versterken, zou je robijn aan de ringvinger van de rechterhand moeten dragen.
  • Smaragd: Draag deze steen om de pink omdat de mercuriusberg zich net onder deze vinger bevindt en smaragd de kracht van de planeet Mercurius vertegenwoordigt.
  • Gele saffier: volgens de astrologie vertegenwoordigt deze edelsteen de planeet Jupiter. Hij zou bijdragen aan rust en succes. Deze steen draag je het beste aan de wijsvinger van je rechterhand.
  • Blauwe saffier: deze steen hoort volgens de astrologie bij de planeet Saturnus. Hij kan je zegenen met rijkdom, geluk, kansen en promotie. Je zou hem het beste op de middelvinger van de rechterhand moeten dragen.

Lees ook: Edelstenen kunnen je huid verbeteren (wij leggen je uit hoe)

3. Rechts of links dragen

Als je nog meer wil profiteren van de kracht van edelstenen, dan kun je ze volgens sommigen het beste aan de rechterkant van je lichaam dragen. Deze kant zou namelijk te maken hebben met onszelf.

Anderen stellen dat de linkerkant van je lichaam juist iets zegt over jezelf. Als je de kracht van edelstenen op jezelf wil richten, dan is deze kant van je lichaam volgens hen de beste kant om ze te dragen.

Wat is aarden en hoe doe je dat eigenlijk?

Kijk vooral zelf welke kant voor jou het beste voelt en wat naar jou idee het meeste effect heeft. Als je liefdevoller naar jezelf wil zijn, draag dan eens je armband met rozenkwarts een tijdje aan je rechterpols en daarna om je linkerpols om te kijken wat dat doet.

Hetzelfde kun je doen met een ring met een amethist. Die kun je bijvoorbeeld dragen als je meer rust nodig hebt, zoals in tijden van stress. Wil je jezelf beschermen tegen negatieve energie? Kijk dan eens wat krachtiger werkt: een steen als zwarte toermalijn aan je linkerzijde of aan de rechterzijde van je lichaam.

Dit artikel is geschreven door gastauteur Annemiek van der Krogt. Zij is empathietrainer en daarnaast geluksblogger voor Zentana.nl. In haar blogs geeft  ze jou tips en trics om jezelf gelukkig, sterk en energiek te voelen. Zelf vindt ze haar geluksmomentjes in zingen, paardrijden, haar moestuin en de vrije natuur. Ze omringt zich graag met inspirerende mensen en producten, zoals planten en mooie edelstenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️