Bedrock's expert
Bedrock's expert Spiritualiteit 16 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Wat is aarden en hoe doe je dat eigenlijk?

Heb je weleens van de term ‘aarden’ of ‘gronden’ gehoord? Het klinkt misschien zweverig, maar dat is het juist niet. Het kan wel veel betekenen voor je gezondheid. Het is supersimpel om te doen en bovendien gratis, dus waarom zou je het niet een keer proberen? We leggen uit hoe je kunt aarden, waarom dat belangrijk is en hoe je dat doet.

Voor meer ontspanning en een betere gezondheid!

Wat is het?

Gronden of aarden is in contact en verbinding zijn met de grond waarop je staat, zit, loopt of ligt.Het ideeis dat de energie van onze planeet dan door je lichaam kan stromen en je van nieuwe kracht kan voorzien.

De aarde is elektromagnetisch, net als ons lichaam. Ons lijfstuurt en ontvangt elektrische signalen via ons zenuwstelsel. Door onze planeetloopt voortdurend een elektrische impuls.Als je contact maakt met de grond, kunnen de elektronen van de aarde naar ons lichaam stromen.

Ook lezen: Uit die schoenen. Waarom het goed is om op blote voeten te lopen

Dit proces is een beetje te vergelijken met de manier waarop ons lichaam vitamine D uit zonlicht aanmaakt. Onze huid neemt de UV-straling uit zonlicht in zich op en vormt dit om tot vitamine D.

Wij krijgen de energie van de aarde ook via onze huid, maar dan via de onderkant van onze voeten.

Wat kan aarden voor onze gezondheid doen?

Kort gezegd brengt aarden het lichaam in een staat van homeostase. Dit betekent dat het lichaam volledig in balans is. Deze staat van zijn brengt de volgende gezondheidsvoordelen met zich mee:

  • Neutralisatie van vrije radicalen
  • Betere nachtrust
  • Herstel en stabilisatie van ons bio-elektrische systeem
  • Betere bloedsomloop
  • Genormaliseerd cortisolniveau
  • Betere hartgezondheid
  • Minder ontstekingen

Ook helpt aarden voor een beter humeur en een rustig en ontspannen gevoel. Dat komt door de ionen die zich in grote getale in de natuur bevinden. Deze ionen zich ook in het aardoppervlak. Via onze voetzolen komen ze in onze bloedbaan terecht en verhogen zehet niveau van het gelukshormoonserotonine.

Hoe doe je het?

Voor sommigen is het al voldoende om met beide voeten plat op de vloer te staan met de schoenen uit. Schoenen met een rubberen zool verhinderen namelijk dat onze voetzolen de energie kunnen absorberen die door de aarde wordt uitgezonden.

Voor anderen betekent aarden dat je met je blote voeten direct op het aardoppervlak staat. Dus op het gras, in het zand, de zwarte aarde of de bosgrond.Je kunt ook op het strand of in het gras gaan zitten of liggen, een strand- of boswandeling maken of door het park wandelen.

Must read: Buiten zijn is goed voor je slaap, aldus dit nieuwe onderzoek

De beste plek om te aarden is in de natuur, of in ieder geval een plek waar geen WiFi is en waar geen stroomdraden door de grond lopen. Die kunnen het heilzame effect namelijk tegengaan.

Aandacht

Het kan helpen om je aandacht te richten op je voeten en je voor te stellen dat er dikke kabels of draden vanuit je voetzolen de aarde in lopen. Je kunt je ook voorstellen dat er vanuit het centrum van de aarde energie omhoog komt en door je voetzolen je lichaam in stroomt.

Als je voeten warm worden of beginnen te tintelen, kan dat een teken zijn dat jegeaard bent. Het kan ook zijn dat je onderbenen zwaar aanvoelen of dat het voelt alsof je voeten de grond in zakken of aan de grond zitten vastgeplakt.

Er kan eveneens een enorme rust over je komen. Ook kan het zijn dat je helemaal niets voelt. Wat je ervaart, isnamelijk per moment en persoon verschillend. Eén ding weet je in ieder geval: aarden is supergezond!

Dit artikel is geschreven door gastauteur Annemiek van der Krogt. Zij is empathietrainer en daarnaast geluksblogger voor Zentana.nl. In haar blogs geeft  ze jou tips en trics om jezelf gelukkig, sterk en energiek te voelen. Zelf vindt ze haar geluksmomentjes in zingen, paardrijden, haar moestuin en de vrije natuur. Ze omringt zich graag met inspirerende mensen en producten, zoals planten en mooie edelstenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️