Redactie
Redactie Betere wereld 15 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

10 Nederlandse Instagram-accounts waar je de tofste vintage parels scoort

Het is je vast al langer duidelijk dat ‘wegwerpfashion’ alles behalve goed is voor onze planeet. We willen wel bewust(er) leven, maar er ook nog fashionable uitzien. Gelukkig scoor je tegenwoordig heel makkelijk toffe vintage items, bijvoorbeeld via vintage-shops op Instagram.

Ons mode-zusje NMSBL zette de tofste online webshops via Instagram op een rij:

Must read: Vraag de expert: Hoe ziet de toekomst van duurzame mode eruit?

 

Vintage-shops op Instagram

Ook bij vintage items is het natuurlijk belangrijk om na te gaan of je het echt moet kopen (niemand heeft zin in miskopen), maar geloof ons: van deze 10 insta-shops wil je alles scoren.

1. Akómi

Het toffe aan vintage items is natuurlijk dat het vaak gaat om unieke stukken. Anders dan dat ene Zara-jurkje waar iedereen in rondloopt. Bij Akómi weet je zeker dat je in een uniek item loopt, want ze staan bekend om vintage en dead-stock items die ze redisgnen naar een heel nieuw ontwerp.

Lees ook: Going vintage? Dit zijn de leukste tweedehands winkels van Rotterdam

2. Rêveuse

Rêveuse bestaat nog niet heel lang, sinds november 2019. De Nederlandse styliste Anouk richtte het op en wij zijn blij dat we het hebben ontdekt. Je vindt er alles, van toffe blazers tot maxi-jurken en tops.

 

3. STIL LEVEN Store

Eerlijk toegegeven: deze vintage-shop verkoopt niet alleen via Instagram, maar heeft ook een winkel in Rotterdam. Het Instagram-account moet je in ieder geval echt gaan volgen, want je vindt er echt toffe items. Wees er wel snel bij, want de items verkopen heel snel.

 

4. Lait de coco

Grote kans dat je al over Lait de coco hebt gelezen in ons artikel over black-owned businesses om te supportenCreative content creator Sheila Janet verzamelt de tofste vintage parels voor Lait de coco. Dit account is zeker het volgen waard, want wekelijks vinden er story-sales plaats.

5. Hananoumi

Gek op kimono’s? Volg dan zeker Hananoumi. Niet alleen leuk om te volgen voor de tofste kimono’s, ook om de eigenaresse en het verhaal achter de shop wat beter te leren kennen.

 

6. Visionary Vintage

Toffe waistcoats, lange jurken en ander moois: je vindt het allemaal bij Visionary Vintage. Voor nu scoor je al dit moois nog via Instagram-stories, maar er komt ook gauw een website aan. Houdt vooral het Instagram-account in de gaten, want dit wil je niet missen.
Must read: Waarom tweedehands shoppen niet compleet duurzaam is

7. The Collection One

Bij The Collection One vind je niet alleen vintage items, maar ook genoeg duurzame merken. Precies wat je nodig hebt voor de Slow Fashion Summer, dus. En goed nieuws voor de Amsterdammers onder ons (of voor als je een dagje Amsterdam op de planning hebt): onlangs is de winkel geopend aan de Czaar Pieterstraat.

 

8. A little piece of Vintage

Een andere vintage-shop die je op Instagram vindt is A little piece of Vintage. Hier scoor je de mooiste waistcoats, lange jurken en veel meer. Ook leuk: je kunt twinnen met je zusje, nichtje of favoriete buurmeisje, want hier worden ook kindermaatjes verkocht. Love it.

9. Vague

Vintage-shops op Instagram zijn ideaal als je in een fysieke winkel vol vintage items nooit goed kunt slagen. Bij Vague hebben de mensen al het werk voor je gedaan en hoef jij alleen nog maar af te rekenen.

Ook leuk: Nieuwe garderobe nodig? Zo organiseer je een succesvolle kledingruil

10. De Ruilhoek

Wie zegt dat vintage of tweedehands items alleen maar van jaaaaren geleden moeten zijn? Bij De Ruilhoek vind je genoeg leuks wat een tweede leven verdiend. Van namen als Zara, Mango, Weekday tot bekende merken als Gestuz, Ganni en Stine Goya. Je kunt shoppen via het Instagram-account of de website, maar in Amsterdam is ook een winkel.

Meer duurzame mode?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️