Jeroen van Lokven
Jeroen van Lokven News 13 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Laat de feestdagen maar komen: HEMA komt met vegan wijnen

HEMA is al een tijd bezig met het aanbieden van vegetarische en veganistische opties. Ruim een jaar verkoopt HEMA de vegan hotdog en sinds kort hebben ze ook een vegetarische rookworst in de schappen. En ook voor de wijnliefhebbers is het prijs; HEMA heeft namelijk twee heerlijke vegan wijnen aan haar assortiment toegevoegd, die perfect zijn voor de feestdagen.

HEMA komt precies op tijd met de uitbreiding van haar wijnen. De feestdagen komen er namelijk alweer bijna aan en nu hoeven we niet ver te zoeken voor een goed én vegan flesje rood, wit of bubbels. 

Welke vegan wijn is bij HEMA te koop?

Maar voor welke vegan wijnen kun je bij HEMA terecht? Als je van een zachte en zwierige rode wijn houdt is de Bordeaux Jean-Pierrre Moueix misschien wel iets voor jou. De wijn komt uit Frankrijk en bestaat uit merlot en cabernet franc. (€ 9,50)

Als je liever een witte wijn drinkt, is de Sauvignon Blanc Pinot Grigio aan te raden. Dit is een fruitige rijpe wijn met veel citrus, appeltjes en zélfs wat witte peper. (€ 7,00)

Perfect voor de feestdagen, toch? Maar dat zijn niet de enige vegan wijnen die HEMA verkoopt, er zijn namelijk nóg twee wijnen te vinden bij HEMA: nog een witte en een prosecco.

De andere witte wijn die HEMA verkoopt is de Domäne Krems Riesling. Een frisse en fruitige wijn uit Oostenrijk met een zachte perzikgeur voor € 7,00. En de bubbel die HEMA al langer in haar assortiment heeft is een Prosecco Frizzante DOC – glera. Dit is frisse Prosecco waarbij je wit fruit met wat citrus kunt proeven. Deze kost € 6,00. 

Daar zit vast wat lekkers tussen, toch? Perfect voor de komende maanden.

Waarom is niet alle wijn vegan?

Eigenlijk klinkt het best gek dat wijnen niet van nature vrij van dierlijke producten zijn. Als je aan de ingrediënten van wijn denkt, zou je dat misschien wel verwachten. Maar dit ligt net even iets anders.

Tijdens het gistingsproces zweven er dode gistcellen en pitdeeltjes in de wijn, die de smaak van de wijn kunnen beïnvloeden. Om die eruit te halen (op een snelle en goedkope manier) gebruikt men dierlijke stoffen.

Voor een uitgebreidere uitleg: Waarom is bier en wijn niet altijd vegan? 

Er begint steeds meer keuze te komen voor de veganistische fijnproevers en dat vinden wij mooi, want nu kan je met de feestdagen (en daarbuiten natuurlijk ook gewoon) een lekker wijntje pakken, zonder je zorgen te maken of er dieren aan te pas zijn gekomen.

Dat lucht op, proost!

Er is meer vegan dan je denkt:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Laat de feestdagen maar komen: HEMA komt met vegan wijnen
Sluiten