Rosa Bertram
Rosa Bertram Nieuws 14 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Je kan vanaf nú naar de HEMA voor een heuse vegan hotdog

Eerder dit jaar kondigden we al aan dat HEMA met een heuse vegan rookworst kwam. Maar dat is niet de enige signature dish van het warenhuis waarvan een vegan variant verschijnt. De plantaardige hotdog kon natuurlijk niet achterblijven. 

De hotdog is 100 procent plantaardig en is samengesteld door niet de minste. HEMA sloeg namelijk de handen ineen met een sterrenchef.

Vegan hotdog met 9 soorten groenten

De plantaardige versie van de bekende HEMA hotdog is bedacht door 2-sterrenchef Moshik Roth, van &samhoud food. Om tot een lekker, voedzaam én smaakvol resultaat te komen gebruikte Roth maar liefst 9 (!) verschillende soorten groente in de hotdog. Verwacht stukjes paprika, wortel en aubergine. Daar komen dus geen kleur-, geur- en smaakstoffen aan te pas.

Tip: swipe even opzij op de afbeelding hieronder om de hotdog te zien!

Vanaf deze week ligt de groente hotdog bij sommige HEMA filialen. Swipe ➡ om ze zien. Deze hotdog is ontwikkeld door 2-Michelinsterren chef Moshik Roth van groente-innovator @samhoudfood. De hotdog (ook de saus en het broodje) is 100% vegan en bestaat uit maar liefst 9 soorten groente met zichtbare stukjes paprika, wortel en aubergine. De hotdog wordt ambachtelijk gemaakt en natuurlijk gerookt. Op dit moment kun je de hotdog scoren in de filialen Centraal Station Utrecht, Amsterdam Zuid WTC, Amsterdam Nieuwendijk, Eindhoven – Centrum, Groningen – Paddepoel, Almere – Stad, Amsterdam Osdorp, Harderwijk, Nijmegen centrum en Maassluis. ? @sherry.blueberry #veganhema #hema #vegangroentehotdog #hemahotdog #veganhemahotdog #hemagroentehotdog

335 Likes, 69 Comments – NL Vereniging voor veganisme (@nlvegan) on Instagram: “Vanaf deze week ligt de groente hotdog bij sommige HEMA filialen. Swipe ➡ om ze zien. Deze hotdog…”

Een lekker alternatief

Het doel was dan ook niet om een imitatie te maken van de vlees variant, maar om een lekker alternatief te ontwikkelen, gemaakt van groente. &samhoud food heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het ontwikkelen van vegetarische groente producten en is daarom gevraagd partner te worden van dit project.

Lees ook: Yes: HEMA komt met een lijn vol (betaalbare!) duurzame huidverzorging

En de saus? Die komt ook in een bijbehorende plantaardige variant. Want let’s be honest: dat was misschien wel het lekkerste ingrediënt.

Waar vind je de vegan hotdog?

Bij deze HEMA-filialen vind je de vegan hotdog: Centraal Station Utrecht, Amsterdam Zuid WTC, Amsterdam Nieuwendijk, Eindhoven Centrum, Groningen Paddepoel, Almere Stad, Amsterdam Osdorp, Harderwijk, Nijmegen centrum, Maassluis.

Binnenkort kan je de plantaardig hotdog ook bij andere HEMA’s kopen.

HEMA goes Green

Dit is trouwens niet de enige manier waarop het Hollandse warenhuis zich inzet voor een groenere wereld. Onlangs werd ook een duurzame beautylijn opgezet en legde de productontwikkelaar van HEMA ons in dit interview uit waarom dat helemaal niet zo duur hoeft te zijn.

Wij zijn benieuwd naar wat er nog komen gaat!

Meer vegan inspiratie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Je kan vanaf nú naar de HEMA voor een heuse vegan hotdog
Sluiten