Redactie
Redactie News 28 okt 2020

HEMA komt nu écht met een vegetarische rookworst: OokWorst

Als je aan HEMA denkt, denk je aan rookworst. Ze introduceerden al eerder een pittige en magere versie van hun populaire rookworst en sinds deze week komt daar de vegetarische rookworst bij: OokWorst. En dat is precies op tijd voor het winterse stamppotseizoen.

“Vegetarische rookworst, is OokWorst.” luidt de slogan van de nieuwe HEMA rookworst. Wij kunnen niet wachten om te proeven.

HEMA komt met vegetarische rookworst: OokWorst

HEMA maakt een grote stap naar een vegetarisch assortiment. Eerder kwam de keten al met de veganistische hotdog en het vegetarische saucijzenbroodje. Nu kon de populaire rookworst natuurlijk niet achterblijven, deze werd in april 2019 al aangekondigd. We waren direct enthousiast, maar HEMA gaf aan dat het nog wel even ging duren.

“Het is lastig aan te geven hoe lang dit gaat duren, juist omdat we hier ook een iconische rookworst van willen maken,” zei Arnold Drijver, hoofd van Corporate Communicatie van HEMA.

En dat was een grote uitdaging, vooral qua smaak. iconische rookworst van HEMA heeft natuurlijk een unieke smaak.

De smaak

“Een waardig vegetarisch alternatief ontwikkelen heeft dan ook meer dan een jaar geduurd. Uiteindelijk moet de OokWorst gewoon lekker zijn. Met de introductie van de OokWorst kunnen Nederlanders nu bij ons terecht voor een lekkere vegetarische worst voor bij de stamppot thuis, om op een broodje te doen, of om gewoon zo, uit het vuistje te eten,” zeggen productmanagers Demi Tammer & Lisanne Rahusen.

De vegetarische rookworst is gemaakt op basis van plantaardige oliën, erwtenvezel- en de eiwitten uit vrije uitloop-eieren. De OokWorst is vanaf vandaag te koop bij HEMA voor €3,50 en wordt verkocht in een vacuümverpakking.

Dit artikel verscheen eerder op ons zusje NSMBL.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
HEMA komt nu écht met een vegetarische rookworst: OokWorst
Sluiten