Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 11 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Bedrock’s Grote Vegan Kookboek (download ‘m nu gratis!)

Wie zegt dat vegans alleen maar sla eten? Of de hele dag op stukjes wortel kauwen? Precies. Niemand die weet hoe lekker, gezond én gevarieerd plantaardig eten kan zijn! Maar aan nieuwe inspiratie komen, is niet altijd even makkelijk. Daarom trakteren wij op een… *tromgeroffel* kookboek van 57 pagina’s vól vegan recepten: Bedrock’s Grote Vegan Kookboek!

We maakten het kookboek in samenwerking met ons culinaire zusje Culy.

Waarom Bedrock’s Grote Vegan Kookboek?

De tijd dat veganisme in het geiten-wollen-sokken-straatje thuishoorde, is gelukkig lang verleden tijd. Veganisme me is hotter dan ooit en gelukkig maar. We hebben een plantaardig dieet namelijk hartstikke hard nodig.

Klimaatverandering

Wetenschappelijk studies wijzen keer op keer uit: plantaardige voeding is één van de meest effectieve manieren om de opwarming van de aarde niet te laten verergeren, zodat we de planeet leefbaar kunnen houden voor volgende generaties. Wel zo’n fijn vooruitzicht, zou je zeggen. Wist je dat we dit al bereiken door een paar keer in de week minder vlees en zuivel te eten?

Gezondheid

Weer andere onderzoeken laten zien dat plantaardige voeding sterk bijdraagt aan je fysieke en mentaal gezondheid en je zelfs als topsporter de beste prestaties, zo niet betere, kan neerzetten. Ook zou een plantaardig dieet dé manier zijn om bepaalde ziektes te bestrijden, maar ook te voorkomen.

Ethiek

Daarnaast bestaat er natuurlijk nog het nog het ethische vlak: de vlees- en zuivelindustrie gaat gepaard met veel dierenleed. Dat blijft bespaart blijft als je voor plantaardig voeding.

Smaakpallet

Maar, los van dat het feit dat het veel te zeggen valt voor een vegan dieet, gaat plantaardige voeding gepaard meet ontzettend veel kleur, smaak, geur, textuur en variatie op je bord. Hoog tijd om een duik te nemen in de wondere wereld van plantaardig eten dus!

Wat staat er in het Grote Vegan Kookboek?

Het Grote Vegan Kookboek download je binnen no time en kan je gebruiken als een e-book (de milieuvriendelijkere optie) of je print het PDF-bestand uit en dan heb je een heus kookboek.

Bedrock’s Grote Vegan Kookboek staat vol gerechten op plantaardige basis (voor, hoofd, na, bij én snacks), is voorzien van prachtige illustraties, food fotografie van de receptontwikkelaars en fotografen van Culy en natuurlijk de nodige dosis aan vegan inspiratie!

Download Bedrock’s Grote Vegan Kookboek

Door je hieronder in te schrijven voor de nieuwsbrief, ontvang je het vegan kookboek direct in je inbox. Let op: je moet je aanmelding eerst even bevestigen (check je spam-folder als je geen bevestiging of kookboek hebt ontvangen).

Oh enneh… Vergeet ons niet te taggen op Instagram (@bedrockmagazine en #bedrockmagazine) als je wilt delen hoe goed jouw vegan recept gelukt is!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️