Vegan vrijdag: vegan zoetzure salade met venkel en walnoten (lekker crunchy!)

Een lekkere maaltijdsalade vol vitaminen en kleur, worden we het ooit zat? We think not. Wat ons betreft is deze crunchy vegan salade met venkel, augurk, walnoten en dille de ideale zomerlunch (of het ideale bijgerecht bij een vega barbecue).

Dit recept komt van ons culinair zusje Culy en kun je heel makkelijk naar jouw hand zetten. Je hoeft je dus niet 100 procent aan het recept te houden, maar gebruik vooral wat jij nog in huis hebt.

Want als er iets is dat we willen promoten, dan is het wel om geen voedsel te laten liggen in je koelkast tot dat het slecht wordt. Wij zijn namelijk team #anti-voedselverspilling!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 65 gram walnoten
  • 1 kleine ui, in halve ringen
  • 1 venkelknol, in reepjes gesneden, de venkeltoppen bewaard
  • 1/2 pot plakjes augurk (ongeveer 200 gram)
  • Handje ingelegde radijs (optioneel)
  • Flinke hand verse dille, grof gehakt
  • Olijfolie

Voor de dressing

  • 3 eetlepels augurkensap
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 theelepels Dijon mosterd
  • 1/4 theelepel gedroogde chilivlokken
  • Zout & peper

Ook handig: More veggies – 11 x recepten met veel groenten voor de nodige vitamines

vegan salade
Bron: Culy

Zo maak je de vegan salade

Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de walnoten op een bakplaat en rooster ze in 8 tot 10 minuten goudbruin in de oven. Hussel ze halverwege even.

Klop in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Leg de uiringen minimaal 5 minuten in de dressing (zo verliezen ze wat van hun scherpe smaak).

Meng in een grote kom de plakjes augurk met de venkel, de radijsjes (optioneel) en de dille. Giet de dressing met de ui erbij en schep door elkaar.

Hak de walnoten grof en strooi ze over de zoetzure salade. Maak af met de achtergehouden venkeltoppen en een scheut olijfolie.

Smakelijk!

Meer vega(n) recepten?

Fan van onze illustraties? Download onze wallpapers (voor laptop en mobiel!)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang ze gratis in je inbox 👇

Reageer op artikel:
Vegan vrijdag: vegan zoetzure salade met venkel en walnoten (lekker crunchy!)
Sluiten