Vega Vrijdag: Thaise mihoensalade met mango en aubergine

Bij het eerste zonnestraaltje zijn wij al geneigd om meteen over te stappen op een fulltime dieet van salades (oké, en ijsjes). Deze salade met mango, aubergine en koriander van Culy is heerlijk licht en is ook ideaal om voor een grote groep te maken. Ben je niet zo dol op koriander? Vervang het dan door basilicum of munt.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 grote aubergine
  • 2 nestjes mihoen
  • 1 middelgrote rijpe mango
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel honing
  • Bosje koriander
  • 1 verse rode peper

Dit vind je vast ook leuk: Dit zijn de grootste mythes over vegetariërs en veganisten

Foto van Thaise mihoensalade met mango

Bereidingswijze van de Thaise mihoensalade met mango:

Snijd de aubergine in dobbelsteentjes en zet een ruime pan op middelhoog vuur. Verwarm hierin een scheut zonnebloemolie en voeg de aubergineblokjes toe. Schud regelmatig tijdens het bakken.

Kook de mihoen volgens de verpakking met een snuf zout en spoel af onder de koude kraan. Breng de aubergine op smaak met peper en zout en laat mooi bruin worden. Meng ondertussen de sojasaus met de honing en blus hiermee de aubergine af. Haal de pan direct van het vuur en laat de aubergine afkoelen in een apart bakje.

Snijd de mango in reepjes, hak de koriander grof en de peper fijn. Breng de mihoen op smaak met een klein beetje olijfolie en het sap van een halve limoen.

Verdeel de mihoen over vier borden of over een grote schaal, en leg hierop de mango, aubergine, koriander en rode peper. Garneer met een extra limoenpartje en geniet. En tip: deze mihoensalade is ook heerlijk om springrolls mee te vullen!

Meer vegetarische recepten?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessante nieuwtjes en inspirerende verhalen? Meld je dan aan voor de Bedrock-nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Vega Vrijdag: Thaise mihoensalade met mango en aubergine
Sluiten