Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Betere wereld 16 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

Last-minute inspiratie voor vaderdag nodig? Dit zijn de leukste doe-cadeaus

Roept het kopen van een vaderdagcadeau ook altijd een lichte stress bij jou op? Herkenbaar. Het goede nieuws is dat je voor een leuk cadeau voor je vader niet perse iets hoeft te kopen. Althans niet in de materiële zin, want deze doe-cadeaus tover je zo uit je mouw.

Een fles wijn, een flesje parfum of een boekenbon: haven’t we all been there? Écht origineel zijn dit soort cadeaus niet. En om eerlijk te zijn, zooo veel plezier beleeft je vader er nou ook weer niet aan. Een uitje met jullie tweetjes daarentegen is al een heel ander verhaal. Samen een activiteit doen versterkt je band en geeft jullie beide je iets moois om op terug te blikken. Onze beste tip? Geef je vader dit jaar lekker een doe-cadeau voor vaderdag.

Leuke doe-cadeaus voor vaderdag

Pak je vader bij de mouw en sleep ‘m mee naar één van deze dingen:

1. Comedyshow

Als er iets is wat een band schept, dan is het wel om samen eens goed te schateren van het lachen. Waarom zou je je vader eens niet trakteren op een comedyshow? Als je de culturele agenda een beetje in de gaten houdt, zal je merken dat er heel wat toffe voorstellingen te vinden zijn.

2. Dagje fietsen

Klinkt een beetje suf, zien we je denken? Zeg nu zelf: we hebben in Nederland prachtige polders en fantastische fietsroutes, en eigenlijk is fietsen gewoon hartstikke gezellig. Plan een dagje met z’n tweeën, stippel een route uit en eindig de dag met een fris biertje. Niets heerlijker dan dat.

3. Concert

Er is vast wel een bandje of een muziekgenre waar je vader hélemaal gek op is. Moeilijk is het vaak niet om een concert te vinden waar hij met volle teugen van kan genieten. Wedden dat hij met bakken energie thuiskomt?

4. Kookworkshop

Is je vader into koken? Kijk dan eens op het internet of er een leuke kookworkshop in de buurt is. Laatst heb ik m’n moeder bijvoorbeeld een workshop zuurdesembrood bakken cadeau gedaan. Sindsdien staat er wekelijks kraakvers brood op tafel. Ik kan je zeggen: dat is een waar plezier wanneer ik bij mijn ouders ga eten. Als dat geen win-win situatie is!

5. Bierproeverij

Stiekem vermoeden we dat er wel wat vaders zijn die al eens graag genieten van een flesje bier. Als jouw vader ook zo iemand is, dan is een bierproeverij het overwegen waard. In Nederland zijn er allerlei brouwerijen die rondleidingen geven met inbegrepen bierproeverij. Dat is weer eens wat anders!

6. Uit eten

Tja, het lijstje zou niet volledig zijn zonder dat een restaurantbezoek hierbij zou staan. Maar wat is er nou leuker dan eens lekker uit eten gaan samen?

Wil je het over een duurzame boeg gooien? Kies dan één van deze 10 spannende groenterestaurants door heel Nederland.

7. Museum

Nog zo’n klassieker is een old skool museumbezoek. Want wist je dat dat goed voor lichaam en geest is? Natuurlijk zijn er in onze hoofdstad heel wat leuke musea (zoals het Tropenmuseum dat momenteel een fascinerende tentoonstelling rond Japan heeft) maar ook elders in het land (zoals museum Voorlinden) is er heel wat te vinden. Het is maar nét wat je vader leuk vindt!

Enneeeuh: vergeet er vooral niet van te genieten. Familie is er om te koesteren!

Meer cadeaus

Luister nu ook naar Bedrock

Ben je – net als wij – op zoek naar een gelukkig en gezond leven, maar zie je soms door de bomen het bos niet meer? Dan is onze podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de tweede aflevering orthomoleculair voedingsdeskundige Anne de Meulmeester.

Spoiler: Anne geeft het antwoord op de vraag hoe je nou écht gezond leeft, helpt voedingsmythes de wereld uit en onthult hoe je bepaalde ziektes zou kunnen voorkomen door het eten van de juiste voeding.

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️